Στοιχείο από το 2005 αποκαλύπτει μέρος της ταυτότητας του Banksy

Το πρόσωπό του παραμένει άγνωστο, αλλά μια ραδιοφωνική εκπομπή 18 χρόνων φέρεται να είχε φιλοξενήσει τη φωνή του μυστήριου καλλιτέχνη.

Article featured image
Article featured image


Μυστήριο καλύπτει την καριέρα του street artist Banksy, αλλά οι δημιουργοί σειράς podcast του BBC στο Radio 4 μπορεί να αποκάλυψαν κάτι για εκείνον: Τη φωνή του.

Η σειρά «Banksy Story» περιλαμβάνει ηχογράφηση του 2005 που έχει μεταδοθεί μόνο στις ΗΠΑ και η οποία, σύμφωνα με τους δημιουργούς του podcast, είναι «ανακάλυψη».Το απόσπασμα προέρχεται από την ειδησεογραφική εκπομπή «All Things Considered» του ραδιοφωνικού σταθμού NPR (Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο) με έδρα την Ουάσινγκτον, η οποία μεταδόθηκε στις 24 Μαρτίου, λίγες μέρες αφότου ο καλλιτέχνης παρουσίασε έργα του στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης (Met).«Υποθέτουμε ότι είσαι αυτός που λες, αλλά πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι;», ρωτά η παρουσιάστρια, στην οποία το άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι ο Banksy απαντά: «Ω, δεν έχετε καμία εγγύηση για αυτό».

Στην ερώτηση πώς μπαίνει μέσα σε μουσεία και κρεμάει έργα του απαντά ότι διάβαζε βιβλία για τον Χάρι Χουντίνι, προσθέτοντας: «Όπως και εκείνος, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά έχει μερικές καλές συμβουλές για να προσφέρει στους ανερχόμενους καλλιτέχνες θα έλεγα… ».

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσέχουν πραγματικά τα πράγματα… Για παράδειγμα, στο Met κρέμασαν έναν πίνακα του Ανρί Ματίς ανάποδα για 42 ημέρες. Πιστεύω ότι έμεινε έτσι μέχρι που κάποιος τούς είπε ότι ήταν λάθος», αναφέρει σε άλλο σημείο.Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ