Βρετανικό πανεπιστήμιο «έπαθε» Χόγκουαρτς και διδάσκει μαγεία

Στο μεταπτυχιακό «Μαγική και Απόκρυφη Επιστήμη» θα μάθεις, μεταξύ άλλων, για τη φιλοσοφία των ψυχεδελικών και την παρουσία των δράκων στη δύση.

Article featured image
Article featured image


Αν είσαι millenial ή ακόμα και gen z, είναι σχεδόν σίγουρο πως στεναχωρήθηκες όταν κατάλαβες πως το γράμμα σου για το Χόγκουαρτς δεν θα ερχόταν ποτέ. Ένα πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο όμως σου δίνει κάτι παραπλήσιο όμως, αφού από το 2024 θα προσφέρει μεταπτυχιακό στη μαγεία.

Το Πανεπιστήμιο του Έξετερ ξεκίνησε ένα νέο μεταπτυχιακό μάθημα που ονομάζεται «Μαγική και Απόκρυφη Επιστήμη», το οποίο θα δει τους μαθητές να μαθαίνουν για την ιστορία της μαγείας και τον αντίκτυπο που είχε η μαγεία στις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Η καθηγήτρια Emily Selove, επικεφαλής του μαθήματος, είπε ότι δημιουργήθηκε μετά από μια «πρόσφατη αύξηση του ενδιαφέροντος για τη μαγεία».

Ακαδημαϊκοί με εξειδίκευση στην ιστορία, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, την αρχαιολογία, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία, το δράμα και τη θρησκεία θα συμβάλουν στη διδασκαλία, καθιστώντας το πτυχίο ένα από τα μοναδικά στο είδος του στο Ηνωμένο Βασίλειο που συνδυάζει τη μελέτη της μαγείας με ένα τόσο ευρύ φάσμα άλλων θεμάτων.

Οι μαθητές θα έχουν την επιλογή να
παρακολουθήσουν ενότητες για τους δράκους στη δυτική λογοτεχνία και την τέχνη, τον θρύλο του βασιλιά Αρθούρου, την παλαιογραφία, την ισλαμική σκέψη, την αρχαιολογική θεωρία και πράξη, την απεικόνιση των γυναικών στο μεσαίωνα, το βιβλίο στη μεσαιωνική και πρώιμη σύγχρονη Ευρώπη, φύλο, κοινωνία και πολιτισμός στην πρώιμη σύγχρονη Ευρώπη και η φιλοσοφία των ψυχεδελικών.

H πρώτη τάξη για το μάθημα αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2024. Οι μαθητές του Ηνωμένου Βασιλείου θα πληρώσουν 12.000 λίρες Αγγλίας για να σπουδάσουν το μονοετές πρόγραμμα, ενώ οι διεθνείς φοιτητές θα κληθούν να πληρώσουν 24.300 λίρες Αγγλίας.



Με πληροφορίες από euronews, guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ