Πανεπιστήμιο εισήγαγε σπουδή για να γίνεις influencer και οι αιτήσεις ανοίγουν σύντομα

Το τετραετές πρόγραμμα σπουδών θα παρέχει στους φοιτητές τις ιδανικές δεξιότητες για να μπορούν να κάνουν καλό influencing.

Article featured image
Article featured image


Ένα πανεπιστήμιο στην Ιρλανδία θα προσφέρει το πρώτο πτυχίο της χώρας που αφορά το influencing στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αιτήσεις για το «Bachelor of Arts in Content Creation and Social Media», στο Southeast Technical University, στο Carlow, θα ανοίξουν τον Νοέμβριο. Ένα χρόνο περίπου αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2024, το τμήμα θα υποδεχθεί τους πρώτους του φοιτητές και θα ξεκινήσει μαθήματα.

Τα θέματα που καλύπτονται στο τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνουν επιχειρηματικές δεξιότητες, επεξεργασία βίντεο και ήχου, κριτικές πολιτιστικές σπουδές και δημιουργική γραφή.



Μιλώντας στον ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTÉ, η Δρ Eleanor O'Leary, λέκτορας μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο, είπε ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον τομέα τόσο από υποψήφιους φοιτητές όσο και από εργοδότες.

Η Δρ O'Leary είπε ότι οι απόφοιτοι του τμήματος θα είναι εξοπλισμένοι είτε για να εργαστούν για τον εαυτό τους ως αυτοαπασχολούμενοι influencers είτε στη δημιουργία περιεχομένου για μια εταιρεία ή οργανισμό.

Από το 2019, ο τομέας έχει διπλασιαστεί σε αξία παγκοσμίως και εκτιμάται ότι αξίζει μεταξύ 14 και 16 δισεκατομμυρίων ευρώ παγκοσμίως, δήλωσε η Δρ O'Leary στο RTÉ.

«Είναι ένας κλάδος που απαιτεί ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων», είπε.

«Βασίζεται στα υπάρχοντα μέσα ενημέρωσης και τις δεξιότητες δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ, αλλά είναι επίσης ένας νέος τομέας από μόνος του».

Η Δρ O'Leary είπε ότι, ενώ μερικές φορές οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν influencers σχεδόν τυχαία, το μάθημα θα έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους φοιτητές σχετικά με το πώς να διατηρήσουν ένα κοινό και πώς να συνεργαστούν με τις επιχειρήσεις για να κερδίσουν χρήματα.

«Κάποιος που δημιουργεί περιεχόμενο στο σπίτι ή μόνος του, μπορεί να μην έχει καμία κατανόηση ολόκληρου του κλάδου όπου υπάρχουν συμβόλαια, πρακτορεία και επιχειρήσεις», πρόσθεσε.



Πηγή: bbc

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ