Οι Αmalgamation δημοσίευσαν βίντεο από τις πρόβες τους με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

Η κυπριακή γυναικεία χορωδία Amalgamation και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης «ενώνουν» τις φωνές τους για μια διαφορετική συναυλία.

Article featured image
Article featured image


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα τραγουδήσει υπό τη συνοδεία της γυναικείας χορωδίας Amalgamation στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.

«Τι τεράστια χαρά νιώθουμε που είμαστε μέρος αυτής της επερχόμενης συναυλίας. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι ένας καλλιτέχνης που θαυμάζουμε και ακολουθούμε τις τελευταίες δεκαετίες και το να μας δίνεται η ευκαιρία να τραγουδήσουμε δίπλα του είναι τουλάχιστον μεγάλη μας τιμή», αναφέρει η χορωδία σε ανάρτησή της, η οποία συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο από τις πρόβες.



Όπως προστίθεται στην ανάρτηση, στην παράσταση θα συμμετέχουν επίσης οι Γιάννης Κουτής, Μάριος Τακούσης και ο Λευτέρης Μουμτζής (Freedom Candlmaker), τους οποίους περιγράφουν ως «στολίδι» για την τοπική σκηνή.

Η συναυλία με τίτλο «COMPARTIR» θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου και τα εισιτήρια αναμένεται να κυκλοφορήσουν σήμερα από τη SoldOut Tickets.


Σχετικά με τη χορωδία Amalgamation

Υπενθυμίζεται πως η χορωδία συμμετείχε στην επίσημη τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο, στις 13 Μαρτίου, παρουσία του Bασιλιά Καρόλου και της Bασιλικής συζύγου του Καμίλας, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. «Τραγουδώντας με τα ηχοχρώματα του τόπου μας», παρέσυραν όσους είχαν την τύχη να τις ακούσουν σε ένα νοερό ταξίδι στην Κύπρο μας.



Η γυναικεία χορωδία Amalgamation δημιουργήθηκε το 2014, εδρεύει στην Κύπρο και απαρτίζεται από γυναίκες όλων των ηλικιών και επαγγελματικών καταβολών. Καθοδηγούμενη από το όραμα της ιδρύτριας και μαέστρου της, Βασιλικής Αναστασίου, η χορωδία ερμηνεύει a capella (χωρίς τη συνοδεία οργάνων) παραδοσιακές κυπριακές και διασυνοριακές μελωδίες, υμνώντας τις προφορικές παραδόσεις και τις τοπικές ιστορίες διαφορετικών περιόδων και κουλτούρων της ευρύτερης Μεσογείου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ