Γιατί ο 10χρονος Τέντι νιώθει προσβεβλημένος από ένα emoji;

Ευελπιστεί να πείσει την Apple να αλλάξει ένα από τα πιο γνωστά της emojis και μάλιστα, φέρνει και τη δική του πρόταση στο τραπέζι.

Article featured image
Article featured image


Το όνομά του είναι Τέντι, είναι δέκα ετών, προέρχεται από το Όξφορντσαϊντ και στόχος του είναι να αλλάξει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα emojis της Apple.

Ο πιτσιρικάς από την Αγγλία ξεκίνησε εκστρατεία με την οποία ζητάει να γίνουν αλλαγές, βρίσκοντας το emoji με τα γυαλιά οράσεως και τα δύο μπροστινά δόντια που εξέχουν πολύ προσβλητικό και υποτιμητικό απέναντι σε όσους φοράνε γυαλιά.

10xronos-genius-emoji-2_city.png
To emoji που εκνευρίζει τον Τέντι



«Με κάνει να αισθάνομαι άσχημα, με αναστατώνει. Το βρίσκω πολύ προσβλητικό και είμαι σίγουρος πως το ίδιο ισχύει και για πολύ κόσμο ανά τον πλανήτη. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό. Η Apple κάνει άσχημη τη ζωή όσων φοράνε γυαλιά. Κάνει τον κόσμο να νομίζει ότι είμαστε σπασίκλες. Είναι απαίσιο», σχολίασε ο 10χρονος Τέντι.

10xronos-genius-emoji-4_city.png
Ο 10χρονος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στην κάμερα του BBC



Ο 10χρονος έχει φτιάξει μια δική του πρόταση για την αλλαγή του «nerd emoji (emoji σπασίκλας)», την οποία αποκαλεί «genius emoji (emoji ιδιοφυΐα)» και ελπίζει ότι η Apple θα εμπνευστεί για να το αλλάξει.

«Έχει λεπτούς φακούς, λεπτό σκελετό και ένα μικρό χαμογελαστό πρόσωπο αντί για τα φρικτά δόντια κουνελιού», εξήγησε ο Τέντι, προσθέτοντας πως: «Μου αρέσει να φοράω γυαλιά γιατί με κάνουν να βλέπω πολύ καλύτερα και φαίνομαι πιο όμορφος και κομψός».

10xronos-genius-emoji-3_city.png
Η πρόταση του Τέντι προς την Apple για να αντλήσει έμπνευση



Ο Teddy εμπνεύστηκε να ξεκινήσει την εκστρατεία του αφού παρατήρησε το «προσβλητικό» emoji όταν μιλούσε μέσω μηνυμάτων με τον ξάδερφό του.

Μοιράστηκε τις ανησυχίες του με τη δασκάλα του, τη Λίζα, η οποία τον βοήθησε να ξεκινήσει την εκστρατεία ζητώντας από την Apple να το αλλάξει τρόπους. Αρχικά ξεκίνησε την εκστρατεία του από το σχολείο, αλλά στη συνέχεια συνεχίστηκε στο διαδίκτυο.

«Λατρεύω το περίεργο μυαλό του και το γεγονός ότι παλεύει για αυτό που πιστεύει», είπε η δασκάλα του.

Ο Τέντι είπε ότι αν η Apple ενέκρινε τις ιδέες του θα «αισθανόταν καταπληκτικά».



Με πληροφορίες από bbc

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ