Μέχρι και λεκάνη τουαλέτας βρέθηκε κατά την εκστρατεία καθαρισμού της αλυκής Λάρνακας

Μπουκάλια, ελαστικά αυτοκινήτων και προφυλακτήρες ήταν μόνο μερικά από τα σκουπίδια που απομακρύνθηκαν.

Article featured image
Article featured image


Πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, τενεκεδάκια, ελαστικά αυτοκινήτων και λάστιχα ποτίσματος χωραφιών
, συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν κατά τη διάρκεια εκστρατείας καθαρισμού της αλυκής Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τομέα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας «μέλη του Τομέα σε συνεργασία με τις εταιρείες MetLife και Laser Charge διοργάνωσαν πρόσφατα εκστρατεία καθαρισμού της περιοχής της αλυκής. Συγκεκριμένα το προσωπικό της εταιρείας MetLife καθάρισε το δάσος του εκδρομικού χώρου, ενώ το προσωπικό της Laser Charge προχώρησε στον καθαρισμό στη περιοχή του τεμένους Χαλά Σουλτάν και στις όχθες της αλυκής».

Οι εθελοντές «συγκέντρωσαν κιλά από πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, χαρτιά, τενεκεδάκια, ελαστικά αυτοκινήτων, πλαστικά προφυλακτήρων αυτοκινήτων, κομμάτια από λάστιχα νερού ποτίσματος ακόμα και μία λεκάνη τουαλέτας».

398471756_755136509990372_7862442897045481595_n.jpg



Ο Δήμος Λάρνακας απευθύνει έκκληση στους πολίτες «να χρησιμοποιούν το Πράσινο Σημείο για να απομακρύνουν τα άχρηστα αντικείμενα που έχουν στα σπίτια τους και να μην τα πετάνε σε διάφορα σημεία της αλυκής».

Στόχος τους, αναφέρεται, «είναι με τη συμμετοχή διαφόρων εταιρειών και εθελοντών είναι να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον, τόσο στη περιοχή του υγροβιότοπου της αλυκής όσο και ολόκληρης της Λάρνακας».

Ταυτόχρονα εκφράζονται «συγχαρητήρια στους εθελοντές αλλά και τις εταιρείες για την πρωτοβουλία τους να προχωρήσουν στον καθαρισμό της αλυκής Λάρνακας αλλά και στον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξαν ώστε να απομακρυνθούν όλα τα άχρηστα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στη περιοχή».


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ