5 ημέρες για τα Χριστούγεννα και αυτό ίσως φανεί και στον καιρό

Πότε προβλέπει βροχές και χιονόνερα το δελτίο καιρού;

Article featured image
Article featured image


Ασθενής υψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή μας ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης, βαρομετρικό χαμηλό θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το απόγευμα θα αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη το βράδυ
, ο καιρός θα καταστεί μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη
, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις ενώ προοδευτικά το απόγευμα θα αρχίσουν να παρατηρούνται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/3 του νησιού. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να αιωρείται σκόνη κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, η οποία θα είναι περιορισμένη αρχικά μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη το βράδυ
, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι βροχές θα είναι πιο συχνές και πιο γενικευμένες στο δυτικό 1/2 του νησιού. Κάποιες καταιγίδες κυρίως κατά το πρώτο μισό της νύχτας θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Εάν παρατηρηθεί καταιγίδα στην περιοχή του Τροόδους, τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ή/και χιονοχάλαζου. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή
, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το πρωί αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα κυρίως στα δυτικά, βόρεια και στα παράλια ενώ το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού, χωρίς να αποκλείεται πιο μεμονωμένα και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ, αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πιο γενικευμένα στο δυτικό 1/2 του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.


Πηγή: Kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ