Βρέθηκε ο μυστηριώδης δράστης που τρυπούσε τα λάστιχα των αυτοκινήτων σε ένα μικρό χωριό

Δεν ήταν (τελικά) κάποιος οργισμένος κάτοικος του χωριού ή κάποιο μέλος της μαφίας.

Article featured image
Article featured image

Tο μυστήριο με τα σκασμένα λάστιχα των κατοίκων ενός ορεινού χωριού της Σικελίας λύθηκε αφού ο ένοχος αποδείχτηκε πως ήταν, όχι η μαφία ή κάποιος οργισμένος γείτονας, αλλά ένας σκύλος.

Ο δράστης «χτύπησε» για πρώτη φορά τον Ιούλιο, όταν πλήθος ελαστικών αυτοκινήτων που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο ιστορικό κέντρο του Βαστοτζιράρντι -ενός μικρού χωριού 600 κατοίκων- βρέθηκαν σκασμένα, κάποια, μάλιστα, και πάνω από μία φορά.

Το συμβάν προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των ντόπιων για το αν επρόκειτο για κάποιου είδους «βεντέτας» μεταξύ γειτόνων ή ακόμη και για επεισόδια εκφοβισμού από τη μαφία.

Ακόμη τέσσερις καταγγελίες, στα τέλη Οκτωβρίου, για σκασμένα λάστιχα αυτοκινήτων παρκαρισμένων στην ίδια περιοχή, προκάλεσαν εν τέλει την εμπλοκή της αστυνομίας, που ρίχτηκε στο κυνήγι του ενόχου με περιπολίες αστυνομικών ντυμένων με πολιτικά και περισσότερες κάμερες.

dogitaly.png



Καθώς το μυστήριο μεγάλωνε, οι κάμερες εντόπισαν τελικά τον απρόσμενο ένοχο.

Δεν επρόκειτο για κακοποιό στοιχείο ούτε καν για παρεξηγημένο γείτονα, αλλά για ένα σκύλο, ονόματι Mπίλι, πιθανώς με… ουλίτιδα.

Ο Μπίλι, που ζει κοντά στο σημείο με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, καταγράφηκε από κάμερα να δαγκώνει τα ελαστικά πολλών αυτοκινήτων.

«Ήταν πραγματικά αινιγματικό, καθώς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιος θα μπορούσε να κυκλοφορεί και να σκάει λάστιχα ή ποιο ήταν το κίνητρό του. Πρόκειται για ένα ήρεμο χωριό. Ξέραμε πως δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος εκτός κοινότητας, καθώς γνωρίζουμε πάντα κάθε ύποπτη κίνηση», εξηγεί ο Ρέμο Σκοκέρα, αντιδήμαρχος του Βαστοτζιράρντι.

Εκτός από αινιγματικό, όμως, ο Σκοκέρα χαρακτήρισε το συμβάν και αρκούντως… δαπανηρό για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ιδίως όσους ο Μπίλι «επέλεξε» πάνω από μία φορά.

«Έγινε πραγματικό πρόβλημα. Οι άνθρωποι ήταν ανήμποροι να πάνε στις δουλειές τους λόγω των σκασμένων λάστιχων, τα οποία κοστίζουν πολλά χρήματα. Ευτυχώς, το θέμα θεωρείται λήξαν και είναι θετικό πως ο δράστης δεν ήταν άνθρωπος του χωριού», σημειώνει ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, η συμπεριφορά του Μπίλι θα μπορούσε να εξηγηθεί από μια σοβαρή περίπτωση ουλίτιδας, η οποία τον έκανε να μασουλάει τα ελαστικά για να ανακουφίσει τον πόνο του.

Η αστυνομία διενεργεί περισσότερους ελέγχους πριν επιβάλει επίσημα κυρώσεις στον Μπίλι, ο ιδιοκτήτης του οποίου πιθανότατα θα κληθεί να αποζημιώσει τους πληγέντες!


Με πληροφορίες από kathimerini.gr μέσω Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ