Τουρίστες αναποδογύρισαν γόνδολα στη Βενετία επειδή έβγαζαν όρθιοι selfies

Γιατί αν δεν βγάλεις selfie, είναι σαν να μην πήγες ποτέ. [Bίντεο]

Article featured image
Article featured image

Μια ομάδα τουριστών έπεσε σε ένα κρύο κανάλι στη Βενετία όταν η γόνδολα στην οποία επέβαιναν αναποδογύρισε. Έφταιγαν οι ίδιοι, καθώς δεν υπάκουσαν την εντολή του γονδολιέρη να σταματήσουν να βγάζουν selfies όρθιοι και να καθίσουν.

Ο γονδολιέρης, ο οποίος επιχειρούσε έναν δύσκολο ελιγμό καθώς περνούσε το σκάφος κάτω από μια γέφυρα κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, κατέληξε επίσης στο νερό προτού προσπαθήσει να σώσει τους επιβάτες του.

Σύμφωνα με αναφορές στον τοπικό Τύπο, οι Κινέζοι τουρίστες έβγαζαν ασταμάτητα selfies με φόντο τις διάσημες τοποθεσίες της λιμνοθάλασσας της Βενετίας, όταν συνέβη το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο και φυσικά έγινε viral. Ο ελιγμός του γονδολιέρη κάτω από τη γέφυρα απαιτούσε τη μέγιστη ισορροπία στο πλεούμενο, αλλά οι επιβάτες φέρεται να αγνόησαν τις εντολές του να καθίσουν και αντ’ αυτού συνέχισαν να σηκώνονται και να τραβούν φωτογραφίες, ανατρέποντας έτσι το σκάφος.

Μια ανάρτηση στο Instagram της Venezia Non è Disneyland (Η Βενετία δεν είναι Ντίσνεϊλαντ), έναν λογαριασμό που δημιούργησαν νεαροί Βενετσιάνοι για να καταγράψουν τις ατυχίες (και τις αστοχίες) των τουριστών στην πόλη, ανέφερε ότι οι Κινέζοι είναι όλοι ασφαλείς και τους παρασχέθηκε «φιλοξενία και ζεστασιά» στο κοντινό θέατρο La Fenice.



Το 2020, η Ένωση Γονδολιέρηδων της Βενετίας μείωσε τη χωρητικότητα των σκαφών τους, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης από «υπέρβαρους» τουρίστες. Το όριο σε μια γόνδολα που προσφέρει την κλασική περιήγηση στα κανάλια της πόλης μειώθηκε από έξι σε πέντε άτομα, ενώ στις μεγαλύτερες γόνδολες, τα σκάφη που χρησιμοποιούνται κυρίως για να διασχίσουν το Μεγάλο Κανάλι, ο αριθμός μειώθηκε από 14 σε 12 επιβάτες.

«Είναι αλήθεια ότι σε σύγκριση με πριν από 10 ή 15 χρόνια, οι τουρίστες ζυγίζουν λίγο περισσότερο», είπε τότε στον Guardian ο Αντρέα Μπάλμπι, πρόεδρος της Ενωσης Γονδολιέρηδων Βενετίας.

Το 2022, ένας Αμερικανός τουρίστας τραυματίστηκε ελαφρά αφού έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου καθώς προσπαθούσε να πιάσει το τηλέφωνό του, το οποίο του γλίστρησε από το χέρι ενώ έβγαζε μια selfie.


Με πληροφορίες του Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ