Ηλικιωμένη κηρύχθηκε νεκρή και λίγο πριν από την κηδεία της, βρέθηκε να αναπνέει

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό στις ΗΠΑ μέσα σε έναν μήνα.

Article featured image
Article featured image


Ένα εξαιρετικά μακάβριο περιστατικό καταγράφηκε στη Νέα Υόρκη. Πρωταγωνίστρια μία 82χρονη γυναίκα, η οποία ζούσε σε γηροκομείο του Λονγκ Άιλαντ. Το πρωί τού περασμένου Σαββάτου οι γιατροί φέρεται να διαπίστωσαν τον θάνατό της, ωστόσο, όταν πια το πτώμα της είχε μεταφερθεί στο γραφείο τελετών που είχε αναλάβει τα περί της κηδείας, η ηλικιωμένη ανέπνεε.

Σύμφωνα με τις αρχές, αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε περίπου έναν μήνα όπου καταγράφεται παρόμοιο περιστατικό στις ΗΠΑ.

Η 82χρονη γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό, φέρεται να μεταφέρθηκε στο OB Davis Funeral Homes στο Miller Place της Νέας Υόρκης, στις 13.30. Η αστυνομία είπε ότι διαπιστώθηκε ότι αναπνέει στις 14.09. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν είναι γνωστό πια είναι τελικά η κατάσταση της υγείας της.

Η πρόωρη δήλωση θανάτου συνέβη λίγες μέρες μετά την επιβολή προστίμου 10.000 δολαρίων σε οίκο φροντίδας ηλικιωμένων στην Αϊόβα για παρόμοια υπόθεση. Τότε, οι αρχές στην Αϊόβα δήλωσαν ότι μια 66χρονη γυναίκα κηρύχθηκε νεκρή στις 3 Ιανουαρίου στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Αλτσχάιμερ «Glen Oaks» στο Urbandale της Αϊόβα, όπου λάμβανε φροντίδα σε ξενώνα.

Η γυναίκα τοποθετήθηκε σε σάκο σώματος και μεταφέρθηκε στο Ankeny Funeral Home & Crematory. Τα μέλη του προσωπικού του γραφείου τελετών άνοιξαν το φερμουάρ της σακούλας για να βρουν τη γυναίκα ζωντανή, να πασχίζει να αναπνέει. Το προσωπικό του γραφείου τελετών φέρεται να τηλεφώνησε στο 911 και η γυναίκα να επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας, όπου τελικά πέθανε στις 5 Ιανουαρίου.

Η αστυνομία είπε ότι η υπόθεση της Νέας Υόρκης έχει παραπεμφθεί στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας για έρευνα.


Με πληροφορίες από Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ