Εντοπίστηκε το πάνω μέρος του «Κοριτσιού με το χούλα χούπ»

Πού και πότε το εντόπισαν οι Αρχές.

Article featured image
Article featured image


Ακόμα ένα τεμάχιο του μπρούντζινου γλυπτού που κλάπηκε στην Πάφο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, μετά από συντονισμένες έρευνες της Αστυνομίας, σε αγροτική περιοχή της Τρεμιθούσας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Αστυνομίας Κύπρου, στην οποία φαίνεται και φωτογραφία από το άγαλμα, οι εξετάσεις συνεχίζονται.



Υπενθυμίζεται πως το μπρούτζινο άγαλμα «Το κορίτσι με το χούλα χουπ» της εικαστικού Γιώτας Ιωαννίδου, που είχε τοποθετηθεί στην τοποθεσία Χάνι του Ιμπραήμ, στην Πάφο, είχε κλαπεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Μετά από έρευνες εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της Τρεμιθούσας τεμάχια του μπρούντζινου αγάλματος, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις σχετικά με την κλοπή.

Πληροφορίες ανέφεραν πως ένας εκ των συλληφθέντων είναι έμπορος παλαιών μετάλλων και αγόρασε το τεμαχισμένο άγαλμα από τους άλλους τέσσερις συλληφθέντες και καταζητούμενους έναντι του ποσού των €85. Ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως μετά την κλοπή και τον σάλο που δημιουργήθηκε οι ύποπτοι επισκέφθηκαν εκ νέου τον 24χρονο έμπορο και παρέλαβαν πίσω το άγαλμα, επιστρέφοντας τα χρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ