Ο Alex Roca είναι ο πρώτος δρομέας με 76% εγκεφαλική παράλυση που ολοκλήρωσε Μαραθώνιο

«Τα όρια είναι στο χέρι σου και αν θέλεις να πετύχεις έναν στόχο, όποιες δυσκολίες κι αν έχεις, με διάθεση, θέληση, επιμονή και ανθεκτικότητα, μπορείς να πετύχεις τα πάντα».

Article featured image
Article featured image


Μια ιστορική στιγμή έζησε ο Μαραθώνιος της Βαρκελώνης, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία έκοψε το νήμα του τερματισμού ένας άντρας με ποσοστό αναπηρίας 76%. Ο 32χρονος Alex Roca, με εγκεφαλική παράλυση, τερμάτισε σε χρόνο 5:50:51 την περασμένη Κυριακή, εκπληρώνοντας έτσι ένα όνειρο ζωής.

Ο Ισπανός νόσησε με ιογενή εγκεφαλίτιδα σε ηλικία μόλις έξι μηνών, η οποία τον άφησε διά βίου ανάπηρο. Αυτό δεν τον εμπόδισε ωστόσο να γίνει δρομέας μεγάλων αποστάσεων και εδώ και χρόνια προπονείτο για τη μεγάλη στιγμή. Μάλιστα είχε προηγηθεί, φέτος, ο τερματισμός του στον Ημιμαραθώνιο της Βαρκελώνης, όπου είχε σημειώσει το προσωπικό ρεκόρ των 2:38:28.Ο Ισπανός δρομέας αποφάσισε να προετοιμαστεί για να τρέξει έναν μαραθώνιο και να μπορέσει να στείλει το δικό του μήνυμα. «Τα όρια είναι στο χέρι σου και αν θέλεις να πετύχεις έναν στόχο, όποιες δυσκολίες κι αν έχεις, με διάθεση, θέληση, επιμονή και ανθεκτικότητα, μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Αλλά ακόμα και αν δεν πετύχεις, πρέπει να νιώσεις ικανοποιημένος και μόνο που προσπάθησες», δήλωσε στην εφημερίδα «El Mundo» και, τουλάχιστον στην περίπτωσή του, οι συμβουλές που δίνει σίγουρα δεν είναι χωρίς πρακτική εφαρμογή.Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, είχε πολλές δυσκολίες, όχι μόνο κινητικά, αλλά και να βρει την ιδανική μορφή διατροφής και ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Χάρις όμως σε μια μεγάλη ομάδα δρομέων που τον συνόδευσαν και τον υποστήριζαν, τα κατάφερε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ