Η Bao Zi ταξιδεύει τον κόσμο με τις 2 (γατο)μαμάδες της

Η περιπετειώδης γάτα έχει επισκεφθεί πέντε χώρες, 45 πολιτείες και 22 εθνικά πάρκα.

Article featured image
Article featured image


Η Έλεν Βίνσεντ και η σύζυγός της έχουν αποφασίσει να παίρνουν μαζί τους σε κάθε ταξίδι τη γάτα τους και μέχρι στιγμής η Bao Zi έχει επισκεφθεί πέντε χώρες, 45 πολιτείες και 22 εθνικά πάρκα.

Η 34χρονη Έλεν και η σύζυγός της, Άλις, 38 ετών, άρχισαν να ταξιδεύουν πιο συχνά τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η τηλεργασία μετά την πανδημία Covid-19.



«Ξεκινήσαμε αυτόν τον τρόπο ζωής την περίοδο του κορωνοϊού, όταν οι δουλειές μας έγιναν εξ αποστάσεως», εξηγεί Έλεν στο Caters news Agency. «Πριν, ζούσαμε στην πόλη και πάντα νιώθαμε ότι κάτι έλειπε από τη ζωή μας».

Ωστόσο, ήξεραν ότι αν ήθελαν να ταξιδέψουν, έπρεπε αναγκαστικά να πάρουν μαζί την 6χρονη πλέον Bao Zi.

Όπως λένε, συνήθως αποφασίζουν πού θα ταξιδέψουν πέντε μέρες πριν από το ταξίδι και τους αρέσει να μετακινούνται σχεδόν κάθε εβδομάδα.



Όσο για την Bao Zi, την περιγράφουν περισσότερο σαν σκύλο παρά σαν γάτα, καθώς είναι πολύ δεμένη και με τις δυο τους αλλά και εξαιρετικά περιπετειώδης.

Και, παρόλο που ήταν αγχωμένη κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού τους, με τον καιρό εξοικειώθηκε και πλέον είναι «μια χαλαρή ταξιδιώτισσα».

«Λατρεύει τις βόλτες με αυτοκίνητο και απλά κοιμάται μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας», σημειώνει η Έλεν, προσθέτοντας ότι είναι επίσης ήρεμη και όταν κάνει αεροπορικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.



«Είναι πιο ευτυχισμένη και υγιής από ποτέ», λέει για τη γάτα τους. «Παλαιότερα είχε κάθε είδους ιατρικά προβλήματα, τα οποία εξαφανίστηκαν όταν αρχίσαμε να ταξιδεύουμε μαζί της σε ηλικία τεσσάρων ετών».

Η Bao Zi συνήθως ταξιδεύει μέσα σε ένα backpack ειδικό για γάτες, που επιλέγουν να κουβαλούν εναλλάξ στην πλάτη τους, ενώ της αγόρασαν και λουρί για να μπορεί να χρησιμοποιεί την τουαλέτα έξω, όπως ένας σκύλος.

Βέβαια έχουν πάντα μαζί ένα δοχείο άμμου ταξιδιού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.



«Της άρεσε πολύ να περπατάει με το λουρί όταν την βγάζαμε βόλτα για τουαλέτα και τελικά ήταν εκείνη που άρχισε να μας πηγαίνει βόλτες», λέει η Έλεν.

Όπως εξηγεί, η Bao Zi τις βοηθάει μάλιστα να απολαμβάνουν περισσότερο τη στιγμή, ειδικά όταν κάνουν πεζοπορία σε εξωτερικούς χώρους.

«Εξερευνά τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία και μας βοηθά να παρατηρήσουμε πράγματα που δεν θα κοιτούσαμε διαφορετικά», σημειώνει.



Μέχρι στιγμής, μερικά από τα αγαπημένα τους μέρη ήταν η Γιούτα, καθώς στη Bao Zi αρέσει πολύ η έρημος και τα φαράγγια, καθώς και το Αρκάνσας, επειδή της αρέσει να κάνει εκδρομές με το καγιάκ.

Εκτός συνόρων, έχουν αισθανθεί πολύ ευπρόσδεκτες στη Γαλλία, καθώς σύμφωνα με το ζευγάρι, είναι μια «σούπερ φιλική προς τα κατοικίδια χώρα», οπότε είχαν τη δυνατότητα να την πάνε να εξερευνήσει καφετέριες, καταστήματα και μουσεία.



Οι τρεις τους βρίσκονται αυτή τη στιγμή μεταξύ Παρισιού και Ιταλίας, και επόμενη στάση στη λίστα είναι η νοτιοδυτική Αμερική - συγκεκριμένα, η Αριζόνα και το Νέο Μεξικό, όπου θα μείνουν όλες μαζί για δύο μήνες.

«Το πιο καταπληκτικό κομμάτι είναι η ευκαιρία να γνωρίζουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια της», λέει η Έλεν.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ