Ξέμειναν με στοίβες απούλητα PS5 και τα πουλάνε όσο-όσο

Οι μεταπωλητές, που κατά την περίοδο της καραντίνας έκαναν χρυσές δουλειές, πλέον δεν μπορούν να πουλήσουν ούτε μοχλό.

Article featured image
Article featured image

Η πανδημία, όπως και σε κάθε μεγάλη καταστροφή ή πρόβλημα πάντα βρίσκει κερδισμένους και χαμένους. Όπως σε αυτή την περίπτωση των μεταπωλητών οι οποίοι το πρώτο διάστημα της πανδημίας αγόραζαν τις περιορισμένες PS5 κονσόλες που μπορούσε να κατασκευάσει η Sony εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης chips, μόνο και μόνο για να τις μεταπωλήσουν σε αστρονομικές τιμές στο eBay, στο Facebook Marketplace και σε άλλες πλατφόρμες.

Ωστόσο, τώρα που η Sony κατάφερε επιτέλους να λύσει εντελώς τα θέματα με τις ελλείψεις αποθεμάτων της κονσόλας, αυτοί οι κερδοσκόποι έχουν μείνει με στοίβες PS5 κονσόλων που κυριολεκτικά δεν έχουν τι να τις κάνουν!

Συγκεκριμένα, διάφορες αναρτήσεις έχουν κάνει τελευταία το γύρο του διαδικτύου στα social media και το Reddit, με χρήστες να τονίζουν πως «δεν λυπούνται καθόλου» για τη δύσκολη κατάσταση που έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν οι scalpers.

342337696_193468283036184_1644681178882333263_n.jpg


Μεταξύ άλλων, για να καταφέρουν να διώξουν τα αποθέματα, πολλοί ρίχνουν απελπισμένα τις τιμές έως και στα 400 δολάρια ή προσφέρουν μαζί στο ίδιο πακέτο το God of War Ragnarok. Βέβαια, υπάρχουν και πολλοί που ακόμη δοκιμάζουν…κόλπα. Μεταξύ άλλων ένας χρήστης του Reddit μοιράστηκε μια ιστορία σχετικά με έναν πωλητή που ισχυρίστηκε ότι η αναγραφόμενη τιμή ήταν απλώς για το ‘θεαθήναι’ και ότι το πραγματικό κόστος ήταν τελικά 500 δολάρια. Ο χρήστης προτίμησε να αγοράσει το PS5 από ένα κανονικό κατάστημα, εξασφαλίζοντας την εγγύηση και στερώντας τον scalper από τη χαρά.

Υπάρχει όμως και μια άλλη ανατροπή. Αυτές οι κονσόλες είναι ως επί το πλείστον τα πρώτα μοντέλα, τα οποία πολλοί δεν προτιμούν, αφού τα πρόσφατα PS5, όπως σας έχουμε ενημερώσει, τρέχουν σε καλύτερες θερμοκρασίες. Κάπως έτσι, με άφθονες PlayStation 5 κονσόλες να κατακλύζουν την αγορά στα κανονικά καταστήματα, το πάρτι φαίνεται πως και επίσημα έχει τελειώσει για τους scalpers…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ