Γάλλος ιερέας δέχεται απειλές θανάτου επειδή διοργάνωσε pole dance σόου στην εκκλησία του

Το «σέξι» νούμερο του πρώην πρωταθλητή Γαλλίας στο pole dancing φαίνεται πως δεν άρεσε σε όλους. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από AP

Ένας Γάλλος ιερέας δέχθηκε απειλές για τη ζωή του μετά από μια sold-out παράσταση pole dancing που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του, με την τοπική εφημερίδα να αποκαλεί το νούμερο «σέξι» μεταξύ άλλων.

Ο Daniel Boessenbacher, ο ιερέας στην προτεσταντική εκκλησία Saint-Guillaume στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ειδοποίησε την αστυνομία για τις απειλές, αφού έλαβε δύο ανώνυμες επιστολές.

pole-dancing-ekklisia-3_city.jpg
Φωτογραφία: Jean-François Badias / FB



«Δεν υπάρχει αμφιβολία, πρόκειται για ένα σόου που περιλαμβάνει Stabat Mater (σ.σ. είναι ένας χριστιανικός ύμνος του 13ου αιώνα για την Παναγία) και pole dancing», είπε.

Ο σύλλογος μπαρόκ μουσικής και παραστατικών τεχνών, «Passions Croisées (Διαπλεκόμενα Πάθη)», νοίκιασε την εκκλησία την περασμένη εβδομάδα για δύο παραστάσεις της λυρικής ακολουθίας Stabat Mater του Giovanni Battista Pergolesi, την οποία συνδύασαν με χορευτικά και νούμερα pole dance.



Ο γυμναστής και πρώην πρωταθλητής Γαλλίας στο pole dancing Vincent Grobelny έδωσε τη δική του παράσταση στην εκδήλωση, με την εφημερίδα Dernières Nouvelles d'Alsace να τον χαρακτηρίζει «επιδέξιο, αθλητικό, χαριτωμένο, αυθάδη και, κάποιοι θα έλεγαν, σέξι» και ότι άφησε το κοινό «έκθαμβο».



Τα 1.000 εισιτήρια για την παράσταση είχαν εξαντληθεί πολύ γρήγορα, σημείωσε.

Ο ιερέας παρομοίασε το σόου της βραδιάς με ένα «απαλό φλερτ», αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «σε κάποιους δεν άρεσε».

Ένα από τα απειλητικά γράμματα έλεγε «οι ενορίτες πρέπει να αποκεφαλιστούν», λέγοντας «αυτή δεν είναι εκκλησία, είναι καμπαρέ».

Η άλλη επιστολή έλεγε πως «πρέπει να του κόψουν το κεφάλι [του ιερέα] γιατί έδωσε το κλειδί της αγίας μας εκκλησίας σε ένα φίδι που χορεύει».

apeiles-ekklisia-pole-dannce_city.jpg
Τα απειλητικά γράμματα. Φωτογραφία: Daniel Boessenbacher



Ο Boessenbacher δήλωσε ότι βρέθηκαν αντίγραφα του προγράμματος της βραδιάς με σχόλια όπως «θα πεθάνετε» ή «θα πάτε στην κόλαση», τα οποία τα είχαν ρίξει κάτω από την πόρτα του ναού.

«Έχουμε συνηθίσει να δεχόμαστε αντιδράσεις, αλλά όχι να δεχόμαστε απειλές θανάτου», είπε ο 54χρονος. «Δεν με αποθαρρύνουν καθόλου», σημείωσε όμως . «Νομίζω ότι η εκκλησία πρέπει να ανοιχτεί στον κόσμο».

Το pole dance θεωρείται μερικές φορές ως συνώνυμο με ερωτικά σόου και σεξ κλαμπ, αλλά είναι επίσης ένα επιδέξιο αθλητικό άθλημα που απαιτεί υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και αφοσίωσης.

pole-dance-eklisia-gallia-2_city.png
Φωτογραφία: AP



Υπάρχουν πολλοί εθνικοί και διεθνείς διαγωνισμοί pole dance και η International Pole Sports Federation ασκεί πιέσεις για την ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δύο ακόμη παραστάσεις που συνδυάζουν όπερα και pole dance έχουν προγραμματιστεί στο Saint-Guillaume, στις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου.


Με πληροφορίες από Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ