Μήνυμα στο κινητό θα μάς προειδοποιεί για τυχόν φυσικές καταστροφές

Τι προνοεί το νέο σύστημα, το οποίο θα στέλνει ειδοποιήσεις στα κινητά μας σε περίπτωση επικίνδυνων φυσικών φαινομένων στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Μια ειδοποίηση θα έρχεται στα κινητά μας, η οποία θα μας προειδοποιεί εγκαίρως σε περίπτωση φυσικών καταστροφών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Λιασίδη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο θα προειδοποιεί τους πολίτες σε περίπτωση επικίνδυνων φυσικών φαινομένων και μέσω αυτού θα δίδονται σχετικές οδηγίες προφύλαξης.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω σύστημα θα αποστέλλει ειδοποίηση στο κινητό ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρισκόμαστε και τον αναμεταδότη, από τον οποίο λαμβάνουμε σήμα στο κινητό μας. Η ειδοποίηση δεν θα έρχεται εν είδει μηνύματος sms, αλλά ως «άμεση παρέμβαση» στην οθόνη του κινητού μας, η οποία θα μας προειδοποιεί για τυχόν κίνδυνο.

Ο κ. Λιασίδης τόνισε ότι το σύστημα θα χρησιμοποιείται όποτε κριθεί αναγκαίο, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών. Σημείωσε δε, πως δεν χρειάζεται να κατεβάσουν οι πολίτες κάποια εφαρμογή, αφού η ειδοποίηση -η οποία μάλλον θα αποστέλλεται και στα αγγλικά- θα έρχεται αυτόματα στα κινητά βάσει της περιοχής στην οποία βρισκόμαστε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι στο εν λόγω σύστημα υπάρχει πρόνοια και για τους τυφλούς συμπολίτες μας, ώστε να μπορούν να ακούνε τα προειδοποιητικά μηνύματα. Κληθείς τέλος να απαντήσει εάν προκύπτει ζήτημα προσωπικών δεδομένων, ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και δεν τίθεται πρόβλημα παραβίασής τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ