Άνδρας άκουσε ένα «κρακ» την ώρα του σεξ και κατέληξε στα επείγοντα με τριπλό κάταγμα πέους

Τα κατάγματα του πέους είναι ασυνήθιστα, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Article featured image
Article featured image


Ένας άνδρας στην Τανζανία επισκέφθηκε το νοσοκομείο αφού άκουσε ένα «κρακ» κατά τη διάρκεια του σεξ με τη σύντροφό του. Ο ασθενής μεταφέρθηκε αρχικά σ’ ένα κοντινό κέντρο υγείας, όπου του χορηγήθηκαν παυσίπονα, και εν συνεχεία παραπέμφθηκε στο Χριστιανικό Ιατρικό Κέντρο του Κιλιμάντζαρο.


Όπως ανέφεραν οι γιατροί του νοσοκομείου, ο άνδρας, του οποίου η ταυτότητα παραμένει άγνωστη, έφτασε στις εγκαταστάσεις τους με ένα πρησμένο πέος και τρομερούς πόνους, ενώ τους ενημέρωσε πως για πέντε ώρες κατουρούσε αίμα.


Οι γιατροί τον έβαλαν στο χειρουργείο αφού, όπως αποκάλυψε το MRI, είχε σπάσει το πέος του σε τρία σημεία.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές για το σπάνιο αυτό ατύχημα -που κοινοποιήθηκε σε ιατρικό περιοδικό- το πέος τού άνδρα βγήκε από το αιδοίο της συντρόφου του κατά τη διάρκεια συνεύρεσης που είχαν. Ωστόσο, στην επιστροφή του, «έχασε τον δρόμο» και, καθώς προσπαθούσε να το ξαναβάλει στον κόλπο της γυναίκας, το χτύπησε με δύναμη στο περίνεό της [περίνεο είναι η επιφάνεια ανάμεσα στην ηβική σύμφυση και στον κόκκυγα και των δύο φύλων. Είναι η μικρή εκείνη περιοχή (2.5-3 τ.έ.) η οποία εκτείνεται από τα έξω γεννητικά όργανα μέχρι το πρωκτό].


H ομάδα ουρολόγων στο Χριστιανικό Ιατρικό Κέντρο στο Κιλιμάντζαρο ανέφεραν ότι το πέος του άνδρα ήταν «γυρισμένο». Έγραψαν, επίσης, ότι ήταν πρησμένο σαν μπαλόνι και ήταν καλυμμένο με αίμα.


Ο υπέρηχος αποκάλυψε ότι είχε σπάσει ένα αιμοφόρο αγγείο στα σηραγγώδη σώματα.

1-s2.0-S2210261223003735-gr2.jpg

Για την ιστορία, υπάρχουν δύο σπογγώδεις κυλινδρικά σώματα μέσα στο πέος -τα σηραγγώδη σώματα- που γεμίζουν με αίμα και σκληραίνουν, δημιουργώντας στύση. Τα δύο σηραγγώδη σώματα βρίσκονται πάνω από το σπογγώδες σώμα (γνωστό και ως σηραγγώδες σώμα της ουρήθρας) και μαζί σχηματίζουν τον κορμό του πέους από το ηβικό οστό μέχρι τη βάλανο. Η βάλανος είναι μέρος του σπογγώδους σώματος, το οποίο επεκτείνεται και εφαρμόζεται επάνω στα δύο σηραγγώδη σώματα στην κορυφή του πέους.

Προφανώς, δεν υπάρχουν κόκαλα στο σημείο αν και οι γιατροί αναφέρονται στους συγκεκριμένους τραυματισμούς σαν κατάγματα.


Ο άνδρας πήρε εξιτήριο τρεις μέρες αργότερα, όμως συνέχισε να επισκέπτεται το νοσοκομείο για εξετάσεις. Σήμερα, σχεδόν έξι μήνες αργότερα, το πέος του έχει επανέλθει και όπως ενημέρωσε τους γιατρούς, κάνει σεξ κανονικά.


Οι γιατροί είπαν ότι τα κατάγματα του πέους είναι ασυνήθιστα, ενώ «σπάνια» αφορούν και τα τρία «στυτικά σώματα» — τα δύο σηραγγώδη σώματα και το σπογγώδες σώμα.


Τα κατάγματα του πέους συμβαίνουν συχνότερα κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά μπορεί επίσης να συμβούν κατά τη διάρκεια του αυνανισμού ή εάν ένας άνδρας κυλήσει ενώ βρίσκεται σε στύση στον ύπνο του, είπαν οι γιατροί.


Ο αντίκτυπος όταν το πέος του ασθενούς χτύπησε το περίνεο της συντρόφου του πρέπει να ήταν «πολύ μεγάλος» για να προκαλέσει «τόσο σοβαρή ρήξη», πρόσθεσαν.



Με πληροφορίες από Daily Mail, Vice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ