Εργαζόμενος απολύθηκε επειδή περνούσε (πολύ) χρόνο στην τουαλέτα

Το 2015 ξεκίνησε μια δικαστική διαμάχη με τον εργοδότη του η οποία τελείωσε φέτος.

Article featured image
Article featured image


Ένας Κινέζος απολύθηκε από τον εργοδότη του επειδή περνούσε πολύ χρόνο στην τουαλέτα τις ώρες εργασίας. Ο άνδρας φέρεται να έκανε διαλείμματα στο μπάνιο από 47 λεπτά έως 6 ώρες.

Στα κινεζικά ΜΜΕ αναφέρεται ότι ο Wang μήνυσε τον εργοδότη του για παράνομη απόλυση λόγω των πολύωρων διαλειμμάτων που έκανε. Έλειπε από 47 λεπτά έως 6 ώρες στην τουαλέτα, ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Ο εργαζόμενος είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για πρόβλημα του πρωκτού και συνέχισε να βιώνει πόνο και δυσφορία αρκετό καιρό μετά, οπότε άρχισε να περνά τρεις έως έξι ώρες στην τουαλέτα κάθε μέρα.

Ο πρώην εργοδότης επικαλούμενος τις διατάξεις του εγχειριδίου προσωπικού σχετικά με την αργοπορία, την πρόωρη αποχώρηση από την εργασία και τις εγκεκριμένες απουσίες αποφάσισε να τον απολύσει.

Ο Wang έκανε τη χειρουργική επέμβαση τον Δεκέμβριο του 2014 και ο εργοδότης του ισχυρίζεται ότι άρχισε να κάνει ασυνήθιστα μεγάλα διαλείμματα στο μπάνιο μετά την επιστροφή του στη δουλειά τον Ιούλιο του 2015, περνώντας αρκετές ώρες στην τουαλέτα του γραφείου.

Αφού παρακολουθούσε τον Wang μεταξύ 7 Σεπτεμβρίου και 17 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια του οποίου έκανε τουλάχιστον 3 μεγάλα διαλείμματα, η εταιρεία αποφάσισε να τον απολύσει.

Τον Οκτώβριο του 2015, ο κ. Wang ζήτησε διαιτησία για να αποκατασταθεί η θέση του στην εταιρεία και οι δύο πλευρές επιδόθηκαν σε μια μακρά δικαστική διαμάχη που έληξε φέτος, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Τιαντζίν έκρινε ότι τα διαλείμματα του άνδρα δεν ήταν μέσα στις «εύλογες και φυσιολογικές ανάγκες». Επομένως, ο Wang δεν πήρε πίσω τη δουλειά του.

Η ιστορία αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με κάποιους να υπερασπίζονται τον εργαζόμενο επειδή είχε μια σοβαρή ιατρική πάθηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ