Θα πάμε παραλία το τριήμερο του Κατακλυσμού;

Περίεργα μάς τα λέει (και) ο καιρός.

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με την πρόγνωση από το kitasweather, το τριήμερο του Κατακλυσμού αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένη ηλιοφάνεια στις πλείστες περιοχές, ενώ οι όποιες πιθανότητες βροχής είναι μικρές και περιορισμένες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Παράλληλα, η σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί προοδευτικά από το Σάββατο. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το σαββατοκύριακο και μικρή άνοδο τη Δευτέρα. Την Τρίτη και μέχρι περίπου τα τέλη της νέας εβδομάδας φαίνεται να διατηρούνται οι καλές καιρικές συνθήκες στις πλείστες περιοχές, ωστόσο, παρατηρείται μικρή αύξηση των πιθανοτήτων βροχής στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό στα τέλη της νέας εβδομάδας.


Σήμερα Παρασκευή
, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις με την πιθανότητα λίγων σταγόνων λάσπης. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας αναμένεται προοδευτική μείωση των νεφώσεων και περισσότερη ηλιοφάνεια. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 25% σε όλες τις περιοχές το πρωί, με σταδιακή μείωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε αρκετές περιοχές, για να κυμανθεί στις πλείστες περιοχές γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα δυτικά/βορειοδυτικά, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28-30 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 32-35 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).


Αύριο Σάββατο
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία θα αρχίσει να υποχωρεί προοδευτικά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η πιθανότητα βροχής βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις πλείστες περιοχές, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26-28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 28-31 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).


Την Κυριακή
, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος ενώ στο δυτικό 1/3 του νησιού θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής το απόγευμα. Η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 0-20% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 26-28 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).


Τη Δευτέρα (ημέρα Κατακλυσμού),
ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-20% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26-29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).


Από την Τρίτη και μέχρι περίπου τα τέλη της εβδομάδας, οι καλές καιρικές συνθήκες φαίνεται να διατηρούνται στις πλείστες περιοχές, ωστόσο παρατηρείται μικρή αύξηση των πιθανοτήτων βροχής στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό προς το τέλος της εβδομάδας. Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει σταδιακά άνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ