Λουόμενος δέχθηκε επίθεση από χελώνα στην Πάφο

«Σε αρκετές περιπτώσεις με τη συμπεριφορά μας αλλάζουν και οι συμπεριφορές ζώων» – Τι συμβουλεύουν οι αρμόδιοι.

Article featured image
Article featured image


Xελώνα δάγκωσε λουόμενο στην περιοχή των Δημοτικών Μπάνιων της Πάφου.


Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή των Δημοτικών Μπάνιων, όπου αρκετοί λουόμενοι μεταβαίνουν για κολύμπι ολόχρονα.


Συγκεκριμένα, λουόμενος δέχτηκε νωρίς το πρωί επίθεση από χελώνα που περιφέρεται στη θαλάσσια περιοχή των Δημοτικών Μπάνιων. Αρχικά αισθάνθηκε το δάγκωμα στο πόδι και στη συνέχεια στο δάχτυλο.


Ο λουόμενος που επισκέπτεται τα Δημοτικά Μπάνια καθημερινά, μετά το δάγκωμα που δέχτηκε από τη χελώνα, μετέβη στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου όπου του έγιναν συρραφές, του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και πήρε εξιτήριο.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Βασίλης Παπαδόπουλος Λειτουργός στον Τομέα Θαλάσιου Περιβάλλοντος στο Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών ανέφερε πως τέτοια περιστατικά συμβαίνουν επειδή ενοχλείται η χελώνα στο φυσικό της περιβάλλον.


Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως οι εντολές και οδηγίες που δίδονται από το Τμήμα Αλιείας είναι να μη δίδεται τροφή στις χελώνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εξήγησε, οι χελώνες μεταβαίνουν στις θαλάσσιες περιοχές που τους δίνεται τροφή και δεν προσπαθούν οι ίδιες για την εξεύρεση του φαγητού τους.


«Είναι καλό να αποφεύγεται από τους λουόμενους να τους δίνεται φαγητό στο φυσικό τους περιβάλλον», είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Επιπρόσθετα σημείωσε πως η χελώνα δεν είναι επιθετικό ζώο, και πως «σε αρκετές περιπτώσεις με τη συμπεριφορά μας αλλάζουν και οι συμπεριφορές ζώων».


Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που χελώνα δαγκώνει λουόμενους στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού κάτι ανάλογο συνέβη και με δύο άλλους λουόμενους τους προηγούμενους μήνες.


Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ