Έχασαν τη χελώνα τους και 30 χρόνια μετά ανακάλυψαν ότι ζούσε (σχεδόν) δίπλα τους

Στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, μια οικογένεια θεώρησε ότι η αγαπημένη τους χελώνα είχε χαθεί, αλλά 3 δεκαετίες μετά την βρήκαν στο πλέον απρόσμενο μέρος, απορώντας πώς κατάφερε να επιβιώσει.

Article featured image
Article featured image


Μεγαλώνοντας, η Nathalye De Almeida άκουγε ιστορίες από τη μητέρα της για μια αγαπημένη χελώνα που ονομαζόταν Manuela, την οποία είχε αποκτήσει ως παιδί. Οι ιστορίες, ωστόσο, κατέληγαν σε όχι happy ending.

Στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, η οικογένεια Almedia θεώρησε ότι η αγαπημένη τους χελώνα είχε χαθεί αφού το σπίτι υποβλήθηκε σε ηλεκτρολογικές εργασίες και οι υπάλληλοι άφησαν κάποια στιγμή την πόρτα μισάνοιχτη.

Λίγο μετά την εξαφάνιση του κατοικίδιου ζώου, η οικογένεια άρχισε να ρωτά τους γείτονες αν το είχαν δει, αλλά κανείς δεν το είχε δει και έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έφυγε τρέχοντας στο πλησιέστερο δάσος.

xelona.jpg



Όλα αυτά μέχρι το 2013. Τότε, ο παππούς τής Nathalye πέθανε και η οικογένειά της συγκεντρώθηκε στο πατρικό σπίτι τής μαμάς της για να τακτοποιήσει τα υπάρχοντά του.

Ο παππούς είχε αφήσει πίσω του μια πολύ ακατάστατη σοφίτα και, όταν το δωμάτιο καθαρίστηκε και τα πράγματά του μετακινήθηκαν για ταξινόμηση, κάποιος παρατήρησε κάτι πολύ περίεργο. Εκεί, στο κουτί ενός παλιού ξύλινου ηχείου, βρισκόταν μια χελώνα την οποία αναγνώρισαν αμέσως.

«Ήμασταν σοκαρισμένοι!», είπε η Αλμέιδα στο The Dodo. «Η μαμά μου έφτασε κλαίγοντας γιατί δεν το πίστευε. Είχαν βρει τη Manuela».

484665_581493891864365_2113055916_n.jpg



Ήταν εντελώς απίστευτο, αλλά η χελώνα είχε καταφέρει με κάποιο τρόπο να επιβιώσει τρεις δεκαετίες παγιδευμένη μέσα στη σοφίτα. Η οικογένεια υποπτεύεται ότι κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας προνύμφες τερμιτών.

Η οικογένεια της Manuela ήταν ενθουσιασμένη – τουλάχιστον. Το αγαπημένο τους κατοικίδιο ήταν ζωντανό και καλά στην υγεία του.

Και σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια αφότου βρέθηκε και 40 χρόνια μετά την εξαφάνισή της, η Manuela δεν ήταν ποτέ καλύτερα. Η μόνη διαφορά είναι ότι πλέον αναγνωρίστηκε ως αρσενικού γένους, και έτσι μετονομάστηκε σε Manuel!

Έκτοτε τη φροντίδα του ζώου ανέλαβε η Nathalye. «Ο Μανουέλ τα πάει περίφημα. Μεγάλωσε πολύ», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Τον έφερα να ζήσει μαζί μου γιατί τον αγαπώ πολύ».

scale;webp=auto;jpeg_quality=60.jpg



Εξακολουθεί βέβαια, να λαμβάνει πολλές ερωτήσεις για τον Manuel και την ανακάλυψή του μετά από τόσα χρόνια μέσα στη σοφίτα, πολλές από τις οποίες είναι δύσκολο να απαντηθούν δεδομένης της εκπληκτικής ικανότητάς του να επιβιώσει σε αυτές τις συνθήκες και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πάντως είναι γνωστό ότι οι χελώνες μπορούν να έχουν διάρκεια ζωής έως και 50 και 100 χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ζώα που έχουν ξεπεράσει ακόμη και το όριο των 150 ετών, σύμφωνα με την AZ Animals.


Με πληροφορίες από The Dodo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ