Όχι, οι αίτιοι για τις φωτιές στη Ρόδο δεν είναι οι εμπρηστές, αλλά οι Guns N’ Roses

Η μεγάλη «αποκάλυψη» ελληνικής εφημερίδας.

Article featured image
Article featured image

Τη στιγμή που η Ρόδος καίγεται και βίντεο ντοκουμέντο που τραβήχτηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου δείχνει πιθανό εμπρησμό, η γνωστή ελλαδική εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», κυκλοφόρησε σήμερα, έχοντας ως πρωτοσέλιδο «αποκλειστική είδηση» σχετικά με τις πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτα για έκτη συνεχή μέρα στο νησί. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα -γνωστή για τα πολύ ψύχραιμα πρωτοσέλιδά της- βλέπει πίσω από τις πυρκαγιές τη μέταλ μπάντα Guns N’ Roses που το βράδυ του Σαββάτου, 22/7, έδωσε μια μοναδική παράσταση στο Ολυμπιακό Στάδιο στην Αθήνα.



Να θυμίσουμε ότι πέρυσι, τέτοια εποχή περίπου, η ίδια εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο στο πρωτοσέλιδό της «Μάς έκαψαν σατανάδες», συνδέοντας τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τότε, τεράστιες εκτάσεις στην Αττική με την εμφάνιση των θρυλικών Iron Maiden στην Αθήνα.

eleftheri-ora-iron-maiden-satanistes-foties_city.jpg


Αυτήν τη φορά ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας έγραφε «”Δαιμονική Τελετή” με Guns N... RHODES!», ενώ στον υπέρτιτλο σημείωσε: «Μετά τους Iron Maiden και την πύρινη λαίλαπα στην Πεντέλη». Μάλιστα, η εφημερίδα -πάντοτε πολύ ψύχραιμα- εξήγησε το λογοπαίγνιο του τίτλου με το όνομα της αμερικανικής μπάντας και το ελληνικό νησί, γράφοντας: «Το ροκ συγκρότημα με έμβλημά του το… ρόδο, τραγουδούσε τη συμπάθειά του στον διάβολο σε δεκάδες χιλιάδες εκστασιασμένους ελληνόφωνους, ενώ η Ρόδος βίωνε σκηνές Αποκάλυψης!».

gunsnroses_city.jpg



Όσον αφορά στη φωτογραφία που κοσμεί το πρωτοσέλιδο, πρόκειται για το εξώφυλλο του single από τη διασκευή που έκαναν οι Guns n’ Roses στο «Sympathy For the Devil» των Rolling Stones, το οποίο δείχνει φωτιά και σταυρούς. Για την ιστορία, πάντως, η μπάντα δεν έπαιξε το εν λόγω τραγούδι στη συναυλία του Σαββάτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ