Σχολείο ανάγκασε τρανς μαθήτρια να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των αγοριών

Η μητέρα του κοριτσιού ακολούθησε τη δικαστική οδό, κερδίζοντας περιοριστικά μέτρα κατά του σχολείου, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Article featured image
Article featured image

Μια μητέρα από το Ουισκόνσιν ακολουθώντας τη δικαστική οδό κέρδισε περιοριστικά μέτρα κατά του σχολείου της κόρης της, η οποία είναι τρανς κορίτσι, αφού της απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί τη σωστή τουαλέτα.


Συγκεκριμένα, στις 6 Ιουλίου, ομοσπονδιακός δικαστής παρείχε προσωρινή περιοριστική εντολή σε ένα 11χρονο τρανς κορίτσι, που κατονομάζεται ως Jane Doe Νο1, και στη μητέρα της εναντίον της σχολικής περιφέρειας Mukwonago Area στο Ουισκόνσιν. Ωστόσο η μητέρα του τρανς κοριτσιού υποστηρίζει ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει.


Η απόφαση συγκρούεται με την πολιτική του σχολείου που απαιτεί από τους τρανς μαθητές να χρησιμοποιούν μόνο τις τουαλέτες και άλλες εγκαταστάσεις που αντιστοιχούν στο φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννησή τους ή άλλες εγκαταστάσεις ουδέτερου φύλου. Η περιφερειακή δικαστής Λιν Άντελμαν δήλωσε ότι η πολιτική του σχολείου προκάλεσε στο νεαρό κορίτσι «συναισθηματική και ψυχική βλάβη» και ότι θα «είχε υποστεί σημαντική βλάβη» χωρίς την εν λόγω προσωρινή διαταγή.


Ήταν μια σημαντική νομική νίκη για τη μητέρα του κοριτσιού, η οποία κατονομάζεται ως Jane Doe Νο2 στην αγωγή. Αλλά, όπως λέει η ίδια στο PinkNews, η κατάσταση παραμένει τοξική. Υποστηρίζει πως την έχουν κατηγορήσει ότι «επιβάλλει κάτι» στο παιδί της και την έχουν χαρακτηρίσει «παιδεραστή» ή «παιδόφιλη». Η ίδια θεωρεί τις κατηγορίες γελοιότητα.


Το τρανς κορίτσι γνώριζε ποια ήταν από μικρή ηλικία


Παρά τους ισχυρισμούς των τρανσφοβικών ότι τα τρανς παιδιά «προετοιμάζονται» για την ταυτότητά τους, το νεαρό κορίτσι που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης γνώριζε ποια ήταν από μικρή ηλικία. Όπως εξηγεί η μητέρα της, το έκανε «απολύτως σαφές» από την ηλικία των τριών ετών ότι «ήταν λάθος φτιαγμένη», και έκανε κοινωνική μετάβαση από την πρώτη δημοτικού. «Αυτό ήταν κάτι που συνέβη πολύ νωρίς και χάρηκα πολύ που συνέβη, γιατί το παιδί μου είχε χάσει τη λάμψη του», λέει.


«Βλέπετε μικρά παιδιά που είναι έξω, είναι ενθουσιασμένα, όλα είναι καταπληκτικά και ωραία, και είναι πολύ ζωηρά, αλλά αυτό δεν ήταν αυτό που συνέβαινε με το παιδί μου. Είχα ένα παιδί που - αν ντυνόταν με αγορίστικα ρούχα - δεν χαμογελούσε, δεν ήταν παιχνιδιάρικο», σχολιάζει η μητέρα. Ανέφερε επίσης πως όταν το παιδί φόρεσε ρούχα από μια συγκεκριμένη παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων όπου πρωταγωνιστεί ένα τρανς κορίτσι άλλαξε εντελώς η συμπεριφορά του. Πάντως, ας σημειωθεί ότι η οικογένεια μετακόμισε λόγω περιστατικών bullying εναντίον του τρανς κοριτσιού.


Η μετακόμιση σύμφωνα με τη μητέρα της έδωσε τη δυνατότητα στην κόρη της για μια «αναζωογονητική» νέα αρχή. Από τότε που άρχισε να πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο Prairie View στην τρίτη τάξη, η κόρη της (που τώρα πηγαίνει στην έκτη τάξη) χρησιμοποιεί την τουαλέτα των κοριτσιών και αντιμετωπίζεται όπως τα άλλα κορίτσια.


«Όλα ήταν υπέροχα», λέει η μητέρα, μέχρι που η σχολική περιφέρεια ενέκρινε ομόφωνα την πολιτική της κατά των τρανς μπάνιων στις 26 Ιουνίου. Ως αποτέλεσμα, οι υπάλληλοι του σχολείου άρχισαν να παρακολουθούν τις επισκέψεις της στις τουαλέτες και την ανάγκασαν να χρησιμοποιεί διαφορετικές εγκαταστάσεις στο λύκειο Mukwonago, όπου παρακολουθούσε μαθήματα.


Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι το κορίτσι έστειλε ένα email στη μητέρα της, αφού το προσωπικό του σχολείου της είπε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει την «τουαλέτα των αγοριών ή μια ουδέτερη ως προς το φύλο τουαλέτα». Είπε στη μητέρα της ότι έπρεπε να «έρθει σπίτι» επειδή «προσπαθούσε να συγκρατήσει τα συναισθήματά της».


«Το να βλέπεις πώς όλα αυτά επηρεάζουν και πάλι αυτήν τη λάμψη είναι πραγματικά ανησυχητικό. Το να βλέπεις ότι επειδή οι ενήλικες δεν μπορούν να συνέλθουν, αυτό αναστατώνει ένα 11χρονο. Το να ακούς τις ιστορίες και να σου λέει 'Μαμά, αυτό συνέβη σήμερα. Και ο τάδε νταής και ο δείνα ο ενήλικας'. Αυτό είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό και τραγικό. Βλέπεις ένα παιδί που ξέρει ποια είναι απλά να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει επειδή οι ενήλικες γύρω του αρνούνται απλά να αποδεχτούν ότι είναι αυτή που είναι», ανέφερε μητέρα.


Τι απαντάει το σχολείο


Σε απάντηση στην απόφαση, ο επιθεωρητής Τζο Κοχ δήλωσε ότι η σχολική περιφέρεια Mukwonago Area School District θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την πολιτική της κατά των τρανς μπάνιων για το «συμφέρον της προστασίας της ασφάλειας, της ιδιωτικής ζωής και της ευεξίας όλων των μαθητών».


Τέλος η μητέρα του τρανς κοριτσιού λέει ότι υπάρχει «πολλή άγνοια» για το θέμα των κατάλληλων τουαλετών. «Δεν το εννοώ αυτό με υποτιμητική έννοια. Η άγνοια απλώς δηλώνει ότι πρόκειται για έλλειψη παιδείας. Αυτό είναι όλο. Είναι μια έλλειψη εκπαίδευσης και είναι κάτι που είναι άγνωστο», καταλήγει.


Με πληροφορίες από lifo, thepinknews.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ