Έχουν και στην Αγγλία αρκούδες που στέκονται στα πίσω πόδια

Και ούτε αυτές είναι άνθρωποι σε κουστούμια.

Article featured image
Article featured image


Πλάνα μίας μαλαισιανής αρκούδας που στέκεται όρθια
, έδωσε στη δημοσιότητα και ένας ζωολογικός κήπος στην Αγγλία σε συνέχεια του βίντεο που έγινε viral με την αρκούδα σε ζωολογικό κήπο της Κίνας, όπου χρήστες του διαδικτύου υπονόησαν ότι είναι άνθρωπος ντυμένος με στολή.



«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Kyra είναι μαλαισιανή αρκούδα», ανέφερε το Paradise Wildlife Park στο Χερτφορτσάιρ της Αγγλίας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι μαλαισιανές αρκούδες μπορεί να μοιάζουν με ανθρώπους όταν στέκονται όρθιες, αλλά στην πραγματικότητα έχουν τη φυσική συμπεριφορά να στέκονται στα πίσω πόδια τους για να έχουν καλύτερη θέα στο περιβάλλον τους ή να μυρίζουν μακρινά αντικείμενα. Προσπαθούν επίσης να εκφοβίσουν τους εχθρούς τους επιδεικνύοντας το έμπλαστρο στο στήθος εάν απειληθούν», ανέφερε το Paradise Wildlife Park σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε:



«Η Kyra και η Inderea, οι νεότεροι κάτοικοι στο “Paradise Wildlife Park”, επιδεικνύουν αυτή τη συμπεριφορά», δείχνοντας τη στάση που έχει γίνει viral.

Η μαλαισιανή αρκούδα ή αρκούδα του ήλιου (Helarctos malayanus) κέρδισε το όνομά της από το φωτεινό χρυσό σημάδι στο στήθος της. Είναι το μικρότερο μέλος της οικογένειας των αρκούδων και απαντάται στα πυκνά πεδινά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας.



Αυτά τα σημάδια ήταν μέρος των μύθων που λένε ότι αντιπροσωπεύουν τον ανατέλλοντα ήλιο. Ενώ οι αρκούδες του ήλιου είναι το μικρότερο είδος αρκούδας, εξακολουθούν να έχουν μια στιβαρή, μυώδη δομή με ένα παχύ αλλά κομψό μαύρο «παλτό» που λειτουργεί ως πρόληψη της υπερθέρμανσης στον υγρό τροπικό καιρό ενώ παρέχει προστασία από τα κλαδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον ζωολογικό κήπο στην Κίνα άρχισαν να πηγαίνουν χιλιάδες επισκέπτες για να δουν την Αγκέλα, την «ψεύτικη» αρκούδα που στέκεται στα πίσω πόδια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, το μέρος κατακλύζεται από 20.000 επισκέπτες σε ημερήσια βάση, οι οποίο σπεύδουν να δουν αν εντέλει πρόκειται για μεταμφιεσμένο άνθρωπο.



Με πληροφορίες από ertnews.gr, skai.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ