Χώρα αποφάσισε να κάνει παράνομα τα American Bully XL

Στον απόηχο μιας σειράς από θανατηφόρα περιστατικά τους τελευταίους μήνες.

Article featured image
Article featured image


Τα σκυλιά της ράτσας American Bully XL πρόκειται να απαγορευτούν στη Βρετανία μέχρι το τέλος της χρονιάς μετά από αναφορές για επιθέσεις σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρίσι Σούνακ.

Η απόφαση έρχεται μετά από μια «ύποπτη επίθεση» σκύλου αυτής της ράτσας σε έναν άνδρα με τον ίδιο τελικά να πεθαίνει. Επρόκειτο για το τελευταίο από μια σειρά από θανατηφόρα περιστατικά τους τελευταίους μήνες.

Η πιο πρόσφατη αναφορά για επίθεση έγινε στην Αγγλία ενώ μόλις το περασμένο Σάββατο ένα 11χρονο κορίτσι δέχθηκε επίσης επίθεση στο Μπέρμιγχαμ. Το παιδί και δύο άνδρες που επενέβησαν νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αφού δέχθηκαν δαγκωματιές από το ζώο.


Ποιος είναι ο σκύλος American Bully XL;

Ο σκύλος American Bully XL είναι ο μεγαλύτερος από τους τέσσερις τύπους American Bully: standard, pocket, classic και XL. Η εν λόγω φυλή φημίζεται για τη δύναμή της ενώ οι σκύλοι μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 60 κιλά.

Λέγεται ότι οι American Bullies προήλθαν από τις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν διασταυρώθηκαν τα American Pit Bull Terrier και τα American Staffordshire Terrier. Ωστόσο, έχουν διασταυρωθεί και με άλλες φυλές με σκοπό τη δημιουργία ενός ακόμη πιο μυώδους σκύλου.

Η United Kennel Club στις ΗΠΑ αναφέρει ότι ένα American Bully «αποτελεί έναν εξαιρετικό οικογενειακό σκύλο» με «ευγενική και φιλική» συμπεριφορά. Ωστόσο, υπάρχει «κάποιο επίπεδο επιθετικότητας των σκύλων αυτών καθώς είναι χαρακτηριστικό της φυλής».

Σημειώνεται ότι τα American Bullies είναι παράνομα στην Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παράλληλα, η εν λόγω φυλή υφίσταται περιορισμούς σε ορισμένες χώρες. Για παράδειγμα, στην Ιρλανδία κάθε American Bully πρέπει να έχει φίμωτρο και όχι μεγαλύτερο από 2 μέτρα λουρί όταν κυκλοφορεί δημόσια.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ