Λουόμενοι βοηθούν έναν από τους πιο επικινδύνους καρχαρίες να επιστρέψει στη θάλασσα

Ο καρχαρίας μάκο παρασύρθηκε στην ακτή από το κύμα και σπαρταρούσε.

Article featured image
Article featured image


Ένας καρχαρίας ξεβράστηκε στην παραλία της Πενσακόλα στη Φλόριντα και λουόμενοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στο νερό.

Την περασμένη Πέμπτη οι παραθεριστές στην συγκεκριμένη παραλία της Φλόριντα είδαν έναν καρχαρία μάκο να παρασέρνεται στην ακτή από το κύμα και να σπαρταράει μην μπορώντας να αναπνεύσει έξω από το νερό. Τέσσερις ντόπιοι επενέβησαν σέρνοντάς τον από το ουραίο πτερύγιο πίσω στη θάλασσα.

Η διάσωση του καρχαρία καταγράφηκε σε βίντεο από έναν από τους παραθεριστές και έγινε αμέσως viral στα social media. Στο βίντεο φαίνονται οι τέσσερις άνδρες να αρπάζουν τον καρχαρία από το πτερύγιο και να προσπαθούν να τον σύρουν στο νερό, ενώ αυτός παλεύει.

Κάποιες φωνές ακούγονται και από την παραλία: «Είναι πολύ επικίνδυνο, μην το κάνεις», φωνάζει μια γυναίκα. Και πράγματι, σύμφωνα με την οργάνωση American Oceans , οι καρχαρίες μάκο είναι από τους πιο επικίνδυνους, παρόλο που σπάνια κυνηγούν ανθρώπους. Ο καρχαρίας μάκο, εξηγεί η ΜΚΟ, έχει το δεύτερο ισχυρότερο δάγκωμα στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ