Συνελήφθη γνωστή YouTuber η οποία κακοποιούσε και άφηνε νηστικά τα έξι παιδιά της

Πώς κατάφεραν να σωθούν.

Article featured image
Article featured image

Η γνωστή blogger, influencer και ιδιοκτήτρια του καναλιού στο Youtube «8 Passengers» Ρούμπι Φράνκε συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βαριάς μορφής παιδική κακοποίηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Φράνκε και η συνεργάτιδά της, Τζόντι Χίλντεμπραντ, συνελήφθησαν την Τετάρτη στο Ivins της Γιούτα.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Page Six ένα από τα έξι παιδιά της Φράνκε κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι - κολαστήριο που τα κρατούσε «αιχμάλωτα» η μητέρα τους, σκαρφάλωσε από το παράθυρο και έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα για να ζητήσει φαγητό και νερό.

Υποσιτισμένο, εξαντλημένο και τραυματισμένο το παιδί ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες, οι οποίοι παρατήρησαν ότι είχε στα πόδια, στα χέρια και στους αστραγάλους του υπολείμματα από μονωτική ταινία.

j.png
Η Φράνκε (δεξιά) μαζί με τη συνεργάτιδά της.



«Το παιδί ζήτησε από τους γείτονες φαγητό και νερό, αλλά εκείνοι κάλεσαν την αστυνομία όταν είδαν ότι ήταν δεμένο. Όταν έφτασε η αστυνομία, το παιδί "φαινόταν αδυνατισμένο και υποσιτισμένο, με ανοιχτές πληγές". Η κατάστασή ήταν τόσο σοβαρή που ο γιατρός που το είδε έκρινε σκόπιμη τη μεταφορά του στο νοσοκομείο», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αφού το πρώτο παιδί δραπέτευσε από το σπίτι, ένα δεύτερο υποσιτισμένο παιδί βρέθηκε στο ίδιο σπίτι «σε παρόμοια κατάσταση υποσιτισμού», σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Το δεύτερο παιδί -κορίτσι- μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο για θεραπεία.


Η μεγαλύτερη κόρη της Φράνκι, Σάρι, μοιράστηκε μια ανάρτηση στο Instagram μετά τη σύλληψη της μητέρας της, λέγοντας ότι η ίδια και η οικογένειά της «είναι τόσο χαρούμενοι που αποδίδεται δικαιοσύνη. Προσπαθούσαμε να το πούμε στην αστυνομία εδώ και χρόνια και είμαστε τόσο χαρούμενοι που τελικά αποφάσισαν να παρέμβουν».


Ποια είναι η Ρούμπι Φράνκε


Η Φράνκε έγινε γνωστή μέσα από το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο κανάλι της στο YouTube «8 Passengers», όπου κατέγραφε τις αυστηρές τεχνικές της ως γονέα για την πειθαρχία των έξι παιδιών της.

Η στέρηση φαγητού, η αφαίρεση των θυρών από τα υπνοδωμάτια και η απειλή ότι θα πετάξει παιχνίδια και ρούχα ήταν μερικές από τις τιμωρίες που εφάρμοζε. Το κανάλι, το οποίο κατέβηκε νωρίτερα φέτος από το YouTube, είχε πάνω από 2,3 εκατομμύρια followers.

NYPICHPDPICT000028627165.jpg



Όσο ήταν ενεργό, οι συνδρομητές την κατηγορούσαν τακτικά για κακοποίηση. Το NBC News αναφέρει ότι το 2020, θεατές κάλεσαν τις υπηρεσίες προστασίας παιδιών αφού η Φράνκε δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο ο 15χρονος γιος της κοιμόταν σε ένα τσουβάλι φασολιών για τουλάχιστον επτά μήνες ως τιμωρία.

Εκείνη την εποχή, η Φράνκε απάντησε ότι ήταν επιλογή του γιου της - και υπερασπίστηκε τις μεθόδους ανατροφής για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Ακόμη, θεωρούσε ότι η αποχή από το φαγητό για μέρες αποτελεί αποτελεσματικό μέτρο πειθαρχίας.

Η Φράνκε ζήτησε δικηγόρο και δεν μίλησε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το Associated Press. Ο σύζυγός της, Κέβιν Φράνκι, θα αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών μετά τη σύλληψή της την Τετάρτη, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του στο Page Six.

Με πληροφορίες από protothema, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ