Η γνωστή χελώνα που δάγκωνε κόσμο στην Πάφο βρέθηκε νεκρή

Μερικά μέτρα πιο κάτω, μια φώκια μονάχους μονάχους βγήκε στη στεριά.

Article featured image
Article featured image


Χελώνα εντοπίστηκε νεκρή σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του ΣΟΔΑΠ στην Πάφο, αναφέρει ο ανταποκριτής του Σίγμα, Μάριος Ιγνατίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Χειμερινών Κολυμβητών Βρυσούθκια Κέλπετρη, Αντρέα Γεωργιάδη πρόκειται για τη χελώνα που συχνά έκανε την εμφάνισή της στα Δημοτικά Μπάνια.

Ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στη επίσημη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook ανέβασε και δυο φωτογραφίες σχολιάζοντας: «Η χελώνα των Δημοτικών Μπάνιων βρέθηκε νεκρή κοντά στην παραλία ΣΟΔΑΠ σήμερα το πρωί. Αναμένουμε να μάθουμε τα αίτια».

nekri-xelona-paralia-sodap_city.jpg



Στο παρελθόν, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, το 2021, το 2022 και φέτος καταγράφηκαν περιστατικά επίθεσης της χελώνας σε λουόμενους, χωρίς φυσικά να φέρει ευθύνη η χελώνα, καθώς ο θαλάσσιος χώρος αποτελεί το δικό της φυσικό περιβάλλον.

nekri-xelona-paralia-sodap-2_city.jpg





Φώκια εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή

Εκτός από τη χελώνα εντοπίστηκε και μια φώκια σήμερα το πρωί στην περιοχή ΣΟΔΑΠ, λίγα μέτρα μακριά απ’ όπου εντοπίστηκε η χελώνα.

Η φώκια μονάχους μονάχους βγήκε στη στεριά και βρέθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση από ανθρώπους, με το περιστατικό να καταγράφεται από περαστικούς και λουόμενους.



Με πληροφορίες από sigmalive, pafospress

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ