Παραμελημένη συνταξιούχος αφήνει 2,8 εκατομμύρια δολάρια περιουσία στα κατοικίδια της, τίποτα στα παιδιά της

Τιμωρεί την αχαριστία των παιδιών της.

Article featured image
Article featured image

Μια ηλικιωμένη Κινέζα αφήνει την περιουσία της των 20 εκατομμυρίων κινέζικων γουάν (2,8 εκατομμύρια δολάρια) στις γάτες και τα σκυλιά της, με το πρόσχημα ότι αυτά την στήριζαν πάντα, σε αντίθεση με τα τρία παιδιά της.

Η γυναίκα, στην πρώτη της διαθήκη, μοίραζε όλα της τα υπάρχοντά στα παιδιά της. Ωστόσο, πρόσφατα άλλαξε γνώμη, αφού ισχυρίζεται πως οι απόγονοί της την παραμελούν. Δηλώνει ότι τα παιδιά της δεν την επισκέφτηκαν ποτέ όταν ήταν άρρωστη και ούτε φρόντισαν να την προσέχει κάποιος άλλος. Επίσης, σχεδόν ποτέ δεν επικοινωνούν μαζί της και γι' αυτό αποφάσισε να αφήσει όλα της τα περιουσιακά στοιχεία στα μόνα πλάσματα που ήταν πάντα δίπλα της– τα κατοικίδιά της. Η γυναίκα, που ζει στη Σαγκάη με το επώνυμο Liu, έχει ήδη τροποποιήσει τη διαθήκη της για να αντικατοπτρίζει τις νέες επιθυμίες της. Έτσι, όλα τα χρήματά της θα χρησιμοποιηθούν για τη φροντίδα των κατοικίδιων και των απογόνων τους μετά το θάνατό της.

Στο σχέδιο αυτό της ηλικιωμένης υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο: ο κινεζικός νόμος απαγορεύει στους ανθρώπους να αφήνουν τα υπάρχοντά τους απευθείας στα κατοικίδια ζώα τους. Όμως, αφού συμβουλεύτηκε έναν δικηγόρο, η κα Liu βρήκε έναν τρόπο να ξεφύγει από τον νόμο.

Τι έκανε η κα Liu;

Διόρισε μια κτηνιατρική κλινική ως διαχειριστή του πλούτου της, εμπιστεύοντάς της τη φροντίδα των αγαπημένων της κατοικίδιων.

Ο Chen Kai, ένας αξιωματούχος από την έδρα του Κέντρου Εγγραφής Διαθήκης της Κίνας στο Πεκίνο, ανάφερε στη South China Morning Post ότι η τρέχουσα διαθήκη της Liu θέτει σε κίνδυνο τα περιουσιακά της στοιχεία. Πρόσθεσε ότι το γραφείο του της είχε δώσει εντολή να διορίσει ένα άτομο που εμπιστεύεται να επιβλέπει πώς η κτηνιατρική κλινική διαχειρίζεται την περιουσία της.

Η ιστορία της ηλικιωμένης συγκίνησε πολλούς κατοίκους της Κίνας, αφού αρκετοί ταυτίστηκαν με τη θέση της. Σε ασιατικές χώρες τα παιδιά που παραμελούν τους γονείς τους σε μεγάλη ηλικία τιμωρούνται από το νόμο.

«Μπράβο. Αν η κόρη μου μου φερθεί άσχημα στο μέλλον, θα αφήσω επίσης το σπίτι μου σε άλλους», έγραψε ένα άτομο στο Sina Weibo, την κινεζική έκδοση του X (Twitter).


Με πληροφορίες από OddityCentral

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ