Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης θα απαγορευτούν στο ΗΒ

Ο (σοβαρός) λόγος.

Article featured image
Article featured image


Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης πρόκειται να απαγορευτούν ως μέρος των σχεδίων για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου αριθμού νέων που ατμίζουν, λέει η κυβέρνηση της Αγγλίας.

Θα εισαχθούν επίσης μέτρα για την αποτροπή της πώλησής τους σε παιδιά και για τη στόχευση των πωλήσεων σε ανήλικους.

Τα στοιχεία από τη φιλανθρωπική οργάνωση «Action on Smoking and Health (Ash)» δείχνουν ότι το 7,6% των νέων ηλικίας 11 έως 17 ετών ατμίζει τώρα τακτικά ή περιστασιακά, από 4,1% το 2020.

Η απαγόρευση αναμένεται να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε η κυβέρνηση.

Είναι ήδη παράνομο να πουλάς τα εν λόγω vape σε άτομα κάτω των 18 ετών, αλλά η κυβέρνηση είπε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης -που συχνά πωλούνται σε μικρότερες, πιο πολύχρωμες συσκευασίες από αυτές που ξαναγεμίζουν- ήταν ο «παράγοντας κλειδί πίσω από την ανησυχητική αύξηση του ατμίσματος των νέων».

Ανακοινώνοντας τα σχέδια τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είπε ότι ήταν σωστό που ελήφθησαν «ισχυρές ενέργειες» για να εξαλειφθεί το άτμισμα στα παιδιά.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να ατμίζουν, δεν θέλουμε να εθιστούν, ακόμα δεν καταλαβαίνουμε τις πλήρεις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία», είπε.


«Διατηρήστε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για ενήλικες καπνιστές»

Ο Σούνακ είπε ότι οι προτάσεις επιτυγχάνουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ του περιορισμού της πρόσβασης στα τα παιδιά και της διατήρησης της πρόσβασης σε ενήλικες καπνιστές που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα.

«Είναι σημαντικό να διατηρούμε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για ενήλικες καπνιστές που θέλουν να σταματήσουν»
, συνέχισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ήθελε να στοχεύσει «όλα τα πράγματα που διασφαλίζουν ότι τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε vapes».

Το άτμισμα είναι ουσιαστικά λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα, αλλά δεν υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό ώστε να είναι γνωστοί οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι του, σύμφωνα με το NHS.




Με πληροφορίες από bbc

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ