Αυτές είναι οι γυναίκες που βραβεύθηκαν στα Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2024

Για 19η χρονιά τα βραβεία Madame Figaro ανέδειξαν, τίμησαν και επιβράβευσαν τις υπέροχες γυναίκες της Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Τα βραβεία Madame Figaro είναι ένας θεσμός που εδώ και 19 χρόνια αναδεικνύει, τιμά και επιβραβεύει τις γυναίκες της Κύπρου. Την προσφορά, την αφοσίωση, την καινοτομία, την εφευρετικότητα, το ταλέντο και όλα όσα συνθέτουν την πολύπλευρη προσωπικότητα μίας γυναίκας. Της γυναίκας που για όλους εμάς αποτελεί πρότυπο και καθρεπτίζει τα ιδανικά της Κυπριακής κοινωνίας, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και μας δίνει φως στη ζωή. Αναγνωρίζουμε γυναίκες που ενέπνευσαν άλλους με το θάρρος και τη δύναμή τους.

Η τελετή βράβευσης των βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2024 που παρουσίασε η Estée Lauder, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και θα μεταδοθεί από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, στις 16:20.

Με αφορμή τα 50 χρόνια Τουρκικής Εισβολής και Κατοχής, η φετινή τελετή απονομής δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη. Προσεγγίσαμε το θέμα από ανθρωπιστική και πολιτιστική άποψη και μέσα από το concept της τελετής, αναγνωρίσαμε γυναίκες που ενέπνευσαν άλλους με το θάρρος και τη δύναμή τους. Αγγίξαμε διάφορες πτυχές της γυναίκας που αγωνίζεται και αντιστέκεται, καθώς και τα επακόλουθα μιας εισβολής.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η λαμπερή Μπέττυ Μαγγίρα.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους. Στη σκηνή μαζί είδαμε τον Μανώλη Μητσιά, όπου για πρώτη φορά στη Κύπρο ερμήνευσε το νέο τραγούδι του για την Αμμόχωστο σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους, τη Μελίνα Ασλανίδου, την Ευρυδίκη, τους Λούκα Γιώρκα και Άλεξ Παναγή. Μαζί τους το φωνητικό σύνολο της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ POTENZIA DEL ‘ARTE υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας της σχολής, Κατερίνας Χριστοφίδου. Συμμετείχαν οι νεαρές ταλαντούχες, Μαρίνα Βερζανλή και Άντρεα Γρηγορίου.

Κάθε χρόνο τα βραβεία Madame Figaro παρουσιάζουν και ένα νέο ταλέντο, κορίτσια που κυνηγάνε τα όνειρά τους και ξεκινούν να χαράζουν τη δική τους πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο. Φέτος φιλοξενήθηκε στη σκηνή η νεαρή Σίλια Καψής.

Συγκινητικές στιγμές ζήσαμε κατά την απονομή των τιμητικών βραβείων που δίνονται κάθε χρόνο. Πρωτείο ζωής εις μνήμην του εμπνευστή των βραβείων, Άντη Χατζηκωστή, απονεμήθηκε στη Νεφέλη, ένα κορίτσι λουσμένο στο φως και τη μουσική που από μικρή έπρεπε να δώσει το δικό του αγώνα ζωής αφού από ιατρικό λάθος έχασε την ομιλία της. Πάλεψε σκληρά και κατάφερε να βρει το δικό της τρόπο επικοινωνίας, μέσα από το τραγούδι.

Το βραβείο Συνολικής Προσφοράς απονεμήθηκε στην ηθοποιό Αννίτα Σαντοριναίου.

«Το χειροκρότημα μου δίνει χαρά. Οι άνθρωποι πια ούτε χειροκροτάνε, ούτε γελάνε ούτε και δακρύζουν τόσο εύκολα. Γι’ αυτό όταν ο κόσμος χειροκροτεί νιώθεις πως έχει πάρει από σένα κάποια ρεύματα, κάποιες σκέψεις που θα τις κουβαλήσει μαζί του, στο σπίτι, στη δουλειά του. Και αυτό με κάνει να ονειρεύομαι πως μπορώ να κάνω κάθε μέρα καλύτερο θέατρο…».

Μ’ αυτά τα λόγια περιγράφει η ίδια τη σχέση ζωής που δημιούργησε με την τέχνη της.

Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice απονεμήθηκε στην Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη. Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου που αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν – τη μάνα, τη γυναίκα, την κόρη αγνοουμένου / εγκλωβισμένου, την πρόσφυγα, τη μαχήτρια, οδηγώντας μας στο σήμερα, εκπροσωπώντας τις.

Οι αναγνώστες της Madame Figaro ήταν οι μοναδικοί και απόλυτοι κριτές σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Συγκεκριμένα 36.892 αναγνώστες ψήφισαν και ανέδειξαν τις Γυναίκες της Χρονιάς 2024. Οι υποψήφιες ήταν 45 σε 9 κατηγορίες: Επιστήμονας/Ακαδημαϊκός, Answear Fashion & Jewellery Designer, Μουσικός, Ηθοποιός, Δημιουργός, Ecommbx Επαγγελματίας/ Επιχειρηματίας, ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά, Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία και Dove Αθλήτρια.

Φέτος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, η βραδιά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων, που ανήλθαν στις €11,135, δόθηκαν στην κα Έλενα Μαλμηδούρη Χατζηχάννα, η οποία βραβεύτηκε στην κατηγορία ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά και θα διαθέσει το χρηματικό στην Θερμοκοιτίδα Αγάπης.

Μετά το τέλος της βραδιάς, ακολούθησε ένα λαμπερό after party στο Gardens Day & Night με τον γνωστό performer Domino που ήταν και η έκπληξη της βραδιάς.


Οι βραβευθείσες Γυναίκες της Χρονιάς 2024



ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΑΒΒΑ

Το βραβείο απένειμαν η Ήβη Νικολαΐδου, Ηθοποιός, και ο Αγάπιος Παπαϊωάννου, Marketing Manager Estée Lauder Κύπρου.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ/ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣΔρ ΣΟΥΛΑ ΛΟΥΚΑ

Το βραβείο απένειμαν η Δρ Αθανασία Ζαμπέτα, ειδικός Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη των κλινικών της Cosmetic Derma Medicine Κύπρου, και η Πέτρα Αργυρού, Διευθύντρια Ειδήσεων Τηλεόρασης Σίγμα.


ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΛΟΥΪΖΑ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

Το βραβείο απέμειναν η Χριστίνα Αγαθαγγέλου, Deputy CFO Financial Control της Τράπεζας Κύπρου, και o Νικόλας Κυθρεώτης, Εκτελεστικός Διευθυντής Intercollege.


ECOMMBX ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΙΧΑΗΛ

Το βραβείο απένειμαν ο John Χριστοδούλου, επιχειρηματίας και ιδρυτής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Yianis Christodoulou Foundation» και ο Χάρης Μιχαηλίδης, Treasury investment and Junior Director, ECOMMBX.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ – ΝΑΣΤΑΖΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Το βραβείο απένειμαν η Τασούλα Χατζητοφή πολιτιστική ακτιβίστρια, συγγραφέας του βιβλίου “η κυνηγός εικόνων” και ιδρύτρια του ιδρύματος, Walk of truth, και ο Χρήστο Μιχάλαρο, Δημοσιογράφος και Παρουσιαστής Τηλεόρασης Σίγμα.


DOVE ΑΘΛΗΤΡΙΑ – ΟΛΙΒΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το βραβείο απένειμαν ο Ηλίας Κατσουλάκος, Γενικός Διευθυντής της Unilever Tseriotis, και η Κάλλη Χατζηιωσήφ, Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ.


ΟΠΑΠ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΕΛΕΝΑ ΜΑΛΜΗΔΟΥΡΗ ΧΑΤΖΗΧΑΝΝΑ

Το βραβείο απένειμαν ο Αλέξανδρος Ντάβος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, και η Γεωργία Γεωργίου, Αρχισυντάκτρια Madame Figaro Κύπρου.


ANSWEAR CY FASHION & JEWELLERY DESIGNER – ΑΥΓΟΥΣΤΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

Το βραβείο απένειμαν η Άντρεα Κυριάκου, Ραδιοφωνική Παραγωγός και Answear Ambassador στην Κύπρο, και ο Λούκας Γιώρκας, Ερμηνευτής.


ΜΟΥΣΙΚΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΜΠΟΥ

Το βραβείο απένειμε η Γιώτα Δαμιανού, παρουσιάστρια Τηλεόρασης Σίγμα.


Τιμητικά Βραβεία


EDITOR’S
CHOICE – ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Το βραβείο απένειμε ο Αντώνης Σαμαράς, πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, το βραβείο παρέλαβε η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.


ΠΡΩΤΕΙΟ ΖΩΗΣ, ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΑΝΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ – ΝΕΦΕΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το βραβείο απένειμαν η Έφη Παπαϊωάννου και ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, Υπουργός Εσωτερικών.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ – ΑΝΝΙΤΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ

Το βραβείο απένειμε ο Χρύσανθος Τσουρούλλης, Διευθύνων Σύμβουλος Συγκροτήματος ΔΙΑΣ & Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ.



ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: ESTÉE LAUDER

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: TΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ: DOVE

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: ECOMMBX

ΧΟΡΗΓΟΣ FASHION & JEWELLERY DESIGNER: ANSWEAR.CY

ΧΟΡΗΓΟΙ: LEXUS CYPRUS, BEAUTYLINE, KERASTASE, WHISPERRING ANGEL, SPLENDID EVENTS, COSMETIC DERMA MEDICINE

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ INTERCOLLEGE

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: AEGEAN

OFFICIAL TICKETING PARTNER: SoldOut Tickets


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Τη διεύθυνση και το προσωπικό του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΕΥΚΩΣΊΑΣ για τη φιλοξενία.

Τη LEXUS CYPRUS για την ασφαλή διακίνηση των φιλοξενουμένων.

Το INTERCOLLEGE και την ομάδα καθηγητών, φοιτητών και φοιτητριών των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών και Αισθητικής για την πολύτιμη συμβολή τους.

Την εταιρεία PPD GLOBAL για τη διάθεση των προϊόντων τους στο θέατρο.

Τη σχεδιάστρια ΕΦΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ που επιμελήθηκε τις εμφανίσεις των Μπέττυ Μαγγίρα, Μελίνα Ασλανίδου, Ευρυδίκη και Σίλια Καψής με δημιουργίες Εφi Couture.

Τα καταστήματα MORK και MINDY για την παραχώρηση ενδυμάτων.

Τον hairstylist ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΓΚΑ για τη συνεργασία.

Τους hairstylists Σάββια Αλεξάνδρου και Ανδρέα Σοφοκλέους – BEAUTY SPOT x BEAUTY SHOP

που επιμελήθηκαν τα μαλλιά με προϊόντα Kérastase.

Το φωνητικό σύνολο της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ POTENZIA DEL ‘ARTE υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας της σχολής, Κατερίνας Χριστοφίδου για την ευγενή συμμετοχή τους.

Την εταιρεία SOLDOUT TICKETS για τη συνεργασία.

Το μακιγιάζ επιμελήθηκε ο Chief Makeup Artist BEAUTY LINE, ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ μαζί µε την ομάδα των εξειδικευμένων makeup artists των καταστημάτων BEAUTY LINE, χρησιμοποιώντας προϊόντα ESTÉE LAUDER.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ