Επιτέλους, ευκαιρία να ξεκουμπιστούν οι ξένοι delivarάδες από την Κύπρο (μας)

Τι να το κάνεις άλλωστε το delivery, όταν υπάρχει το take away;

Article featured image
Article featured image

Προσπαθώ να δω την όλη υπόθεση με χιούμορ. Μαύρο, κατάμαυρο χιούμορ, όπως οι ψυχές και τα μυαλά όλων αυτών των καλόπαιδων που φαίνεται πως ελλείψει βασικών και στοιχειωδών αρχών, αξιών και παιδείας, βρήκαν ένα νέο παιχνίδι για να γεμίζουν την κενού περιεχομένου ζωή τους: Να στήνουν καρτέρι σε ανυποψίαστους εργαζομένους σε υπηρεσίες delivery, να τους χτυπάνε και να τους κλέβουν για το… χάζι.

Στην αρχή, φυσικά, όταν έγιναν οι πρώτες επιθέσεις και τις καταγγείλαμε δημόσια, χαρακτηρίστηκαν ως «μεμονωμένα περιστατικά», τώρα πώς τα χαρακτηρίζατε που σύμφωνα με την ίδια την αστυνομία, μόνο τον Σεπτέμβριο έχουν γίνει 10 συλλήψεις νεαρών προσώπων για επιθέσεις απέναντι σε ξένους εργαζομένους, ενώ από τις αρχές Οκτωβρίου έως και σήμερα έχουν ήδη σημειωθεί 4 σοβαρές επιθέσεις βίας κατά ξένων εργαζομένων σε υπηρεσίες delivery; Και όλο αυτό γιατί; Επειδή είναι ξένοι και κυρίως επειδή είναι φτωχοί ξένοι.

Εγώ θα το χαρακτήριζα βόθρο και δυσωδία, μα και απότοκο των πολιτικών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια από προέδρους, υπουργούς, βουλευτές, δημόσια και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και κάθε λογής καθαρόαιμο Έλληνα Κύπριο (sic) που βγάζει μίσος, χολή, απέχθεια και μένος απέναντι σε κάθε λογής (φτωχό) ξένο εργαζόμενο, γιατί όπως πολλές φορές έχουμε πει, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός είναι καθαρά ταξικός και τίποτα άλλο.

Θα ήθελα πολύ να έβλεπα τι θα κάνανε τα ίδια καλόπαιδα και οι γονείς του εάν ένας ξένος, για παράδειγμα πλούσιος Άραβας, χτυπούσε την πόρτα τους και τους έδινε ένα υψηλό ποσό για να αγοράσει το σπίτι και τη γη τους που απέκτησαν με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Ίσως και να τον αγκάλιαζαν για να τον ευχαριστήσουν που θα τους βγάλει από την άθλια μιζέρια τους.

Γιατί παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς θεωρούν εαυτούς υπερήφανους Έλληνες, δεν είναι παρά μερικά δουλοπρεπή ανθρωπάκια που άγονται και φέρονται από ένα μάτσο αντίστοιχα ανθρωπάκια, που έτυχε όμως να βρεθούν σε μία πιο επιφανή θέση και μπόρεσαν να οδηγήσουν το εθνικιστικό μαντρί τους, καταστρέφοντας κάθε τι αθώο και ειλικρινές υπήρχε σε παιδιά 15, 16 και 20 ετών. Κανείς δεν γεννιέται με μίσος στην καρδιά και στο μυαλό του. Αυτά φυτεύονται στην πορεία και θεριεύουν και γίνονται δάσος απροσπέλαστο, και αν δεν προσέξουμε όλοι το κακό που έρχεται κατά πάνω μας, αυτό το κακό θα μας πνίξει όλους. Ή νομίζει κάποιος πως επειδή σήμερα αυτό το κακό δεν χτυπά άμεσα εμάς, είναι μακριά η ώρα που θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα επειδή κάτι που είπαμε, κάναμε, σκεφτήκαμε, γράψαμε δεν άρεσε σε κάποιους.

Παρότι δεν συνηθίζω να γράφω εν βρασμώ, σε αυτήν την περίπτωση είναι το μόνο που αρμόζει γιατί δεν ξέρω εάν εσείς φοβάστε τους ξένους και την αλλοίωση που θεωρείτε ότι μπορεί να δημιουργούν στη φυλή σας/μας, εγώ προσωπικά τρέμω πλέον την ίδιά μου τη φυλή και το πού μπορεί να φτάσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ