Μελέτη κατέληξε πως αυτός είναι ο τρόπος για να μειώσεις τα συμπτώματα του hangover

Δύσκολο, αλλά αποτελεσματικό.

Article featured image
Article featured image

Πονοκέφαλος, εξάντληση, αφυδάτωση, ναυτία – Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα του hangover.

Ήπιες μπόλικο νερό, σκέτο καφέ και πήρες παυσίπονα, αλλά οι συνέπειες του χτεσινοβραδινού ξενυχτιού σε κυνηγούν ακόμη…

Μπορεί αυτό να είναι το τελευταίο πράγματα που θέλεις να κάνεις αυτή τη στιγμή, αλλά σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Addictive Behaviours, η γυμναστική (σε συνδυασμό με πολύ καλή ενυδάτωση!) μπορεί να σε βοηθήσει να ανακουφιστείς, καθώς φαίνεται ότι μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων.

Ωστόσο, θα πρέπει να προτιμήσεις μια πιο ήπια μορφή άσκησης (ελαφριά γιόγκα, stretching ή χαλαρό περπάτημα) και όχι μια προπόνηση όπως θα έκανες υπό κανονικές συνθήκες, καθώς αυτό θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα: Η έντονη άσκηση ενώ το σώμα σου εξακολουθεί να μεταβολίζει το αλκοόλ θα μειώσει την αντοχή σου, επιδεινώνοντας την κόπωση και σημαίνοντας ότι η αποκατάσταση μετά την άσκηση διαρκεί περισσότερο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Boulder έχουν συνδέσει ακόμη και την ελαφριά αερόβια προπόνηση με την αναστροφή της εγκεφαλικής βλάβης που προκαλείται από το αλκοόλ.

Άκου το σώμα σου

Αν νιώθεις ότι το σώμα σου «φωνάζει» ότι χρειάζεται ξεκούραση, μην το αγνοείς και μην το πιέζεις να κάνει πράγματα που θα το επιβαρύνουν.

Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και η αντίδρασή του στην κατανάλωση αλκοόλ ποικίλλει. Σεβόμαστε τα όρια του δικού μας οργανισμού.

Την επόμενη φορά που θα βγεις, θυμήσου ότι…

*Δεν πίνουμε με άδειο στομάχι. Ένα σνακ ή ένα γεύμα μια ώρα πριν την κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μας βοηθήσει.

*Κάνουμε διάλειμμα για νερό. Ιδανικά ένα ποτήρι νερό με κάθε ποτό, γιατί το αλκοόλ μας οδηγεί συχνά στην τουαλέτα, αφυδατώνοντας τον οργανισμό και επιδεινώνοντας τη μέθη. Εάν το είδος ποτού το επιτρέπει, προσθέτουμε σε αυτό νερό ή παγάκια αυξάνοντας έτσι τον όγκο του, αλλά κρατώντας το ποσοστό της αλκοόλης σταθερό.

*Πίνουμε το ποτό μας αργά και δεν ανακατεύουμε διάφορα ποτά, επιβαρύνοντας το στομάχι μας.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ