Ιερέας διέκοψε γάμο επειδή δεν του άρεσε το ντύσιμο της κουμπάρας

Της είπε να πάει να αλλάξει.

Article featured image
Article featured image

Αναστάτωση προκλήθηκε σε εκκλησία στην περιοχή της Παιανίας στην Ελλάδα το περασμένο Σάββατο, όταν ιερέας διέκοψε το μυστήριο του γάμου λόγω του ντυσίματος της κουμπάρας του ζευγαριού, προκαλώντας αμηχανία τόσο στη νύφη και τον γαμπρό, όσο και στους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, η κουμπάρα στον γάμο αφαίρεσε την εσάρπα την οποία φορούσε, αφήνοντας να φαίνεται η πλάτη και το ντεκολτέ της κατά τη διάρκεια του μυστηρίου στην Παιανία. Ο ιερέας θεώρησε ότι η εμφάνιση της κουμπάρας είναι ανάρμοστη για το ιερό μυστήριο, διέκοψε την τελετή και της απηύθυνε αυστηρή παρατήρηση. «Πήγαινε ντύσου και έλα ξανά, εδώ δεν είναι πασαρέλα», λέγεται ότι της είπε ο ιερέας.

Η κουμπάρα έβαλε ξανά την εσάρπα της και η τελετή συνεχίστηκε κανονικά.

«Επέπληξα μία νεαρή κοπέλα διά την άσεμνη αμφίεσή της και εν συνεχεία αναγνώρισε το σφάλμα της, ήλθε αυτοβούλως και μπήκε κάτω από το πετραχήλι και εξομολογήθηκε και μετανόησε της επέβαλα κανόνα», δήλωσε ο ιερέας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε: «Ο Απόστολος Παύλος λέγει οι γυναίκες να προσεύχονται με αμφίεση σεμνή, στολίζοντας τον εαυτό τους με σεμνότητα και σωφροσύνη, όχι με περίτεχνες κομμώσεις και χρυσά κοσμήματα ή μαργαριτάρια, ή ενδύματα πολυτελή, αλλά με ό,τι ταιριάζει στις γυναίκες που λένε ότι σέβονται το Θεό, δηλαδή με καλά έργα. Το σώμα μας είναι οίκος του Θεού και οφείλουμε να το σεβόμαστε».


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ