Ο Diddy άσκησε έφεση και ζήτησε να αποφυλακιστεί όμως απορρίφθηκε

Οι δικηγόροι του κάνουν λόγο για «εικασίες» και όχι αποδείξεις που αφορούν τις κατηγορίες εναντίον του.

Article featured image
Article featured image

Ο Diddy που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκβιασμό και sex trafficking, άσκησε έφεση την Τρίτη κατά της απόφασης να μην αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, υποστηρίζοντας ότι οι ανησυχίες ότι θα εκφοβίσει τους μάρτυρες αν αφεθεί ελεύθερος από τη φυλακή ήταν αβάσιμες.

Ο Diddy βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης στο Μπρούκλιν εδώ και τρεις εβδομάδες, από τότε που αποκαλύφθηκε η υπόθεση εναντίον του. Ο δικαστής Andrew L. Carter του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου του Μανχάταν διέταξε την κράτηση του πριν από τη δίκη του, κρίνοντας ότι αποτελεί κίνδυνο για τους μάρτυρες και την ασφάλειά τους.

Τι σημείωσαν στην έφεσή τους οι δικηγόροι του Diddy

Στην έφεσή τους προς το Αμερικανικό Εφετείο για το Δεύτερο Κύκλωμα, οι δικηγόροι του Diddy, ο οποίος έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες, έγραψαν ότι το επιχείρημα του δικαστηρίου ότι ο πελάτης τους αποτελούσε κίνδυνο παρεμπόδισης της δικαιοσύνης βασιζόταν σε εικασίες και όχι σε αποδείξεις ότι είχε προσπαθήσει να παρεμποδίσει την ποινική έρευνα για τη συμπεριφορά του.

Οι δικηγόροι, Alexandra A.E. Shapiro και Jason A. Driscoll, υποστήριξαν στην έφεση ότι η απόφαση του Diddy να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες και η πρόταση τους να τεθεί υπό στενή παρακολούθηση, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποφυλάκισή του ενόψει της δίκης του.

«Ο κ. Κομπς θεωρείται αθώος», έγραψαν στην κατάθεση. «Ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να παραδοθεί επειδή γνώριζε ότι θα του απαγγελθούν κατηγορίες. Πήρε έκτακτα μέτρα για να αποδείξει ότι σκόπευε να αντιμετωπίσει και να αμφισβητήσει τις κατηγορίες και όχι να διαφύγει. Και σας παρουσιάσαμε ένα σύνολο εγγυήσεων που θα τον εμπόδιζε να αποτελέσει κίνδυνο για οποιονδήποτε ή να έρθει σε επαφή με μάρτυρες».

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Diddy ότι διηύθυνε μια «εγκληματική επιχείρηση» που τον βοήθησε να ασκήσει επί δεκαετίες σωματική και σεξουαλική βία, ισχυριζόμενοι ότι εξανάγκαζε τις γυναίκες σε «εξαιρετικά ενορχηστρωμένες» σεξουαλικές συναντήσεις με πόρνες μέσω της χρήσης ναρκωτικών, σωματικής και συναισθηματικής κακοποίησης και οικονομικής πίεσης.

Οι δικηγόροι του αρνήθηκαν σθεναρά τις κατηγορίες, λέγοντας ότι ο μεγιστάνας της χιπ-χοπ είναι «ένας ατελής άνθρωπος, αλλά δεν είναι εγκληματίας». Υποστήριξαν ότι στις σεξουαλικές συναντήσεις, γνωστές ως freak-offs, συμμετείχαν μόνο ενήλικες που συναινούσαν. Η υπεράσπιση κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να πείσει τον δικαστή του περιφερειακού δικαστηρίου ότι ο Diddy πρέπει να αφεθεί ελεύθερος πριν από τη δίκη του. Οι δικηγόροι του πρότειναν εγγύηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, με εγγύηση το σπίτι του στο Μαϊάμι και μια ομάδα ιδιωτικών υπαλλήλων ασφαλείας που θα τον παρακολουθούσαν όλες τις ώρες, περιορίζοντας τους επισκέπτες σε έναν εγκεκριμένο κατάλογο.




«Κατά συρροή κακοποιός», είπε για τον Diddy η εισαγγελέας

Όμως ο δικαστής τάχθηκε υπέρ των εισαγγελέων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το ιστορικό βίας του Diddy και τα στοιχεία για παρακώλυση της υπόθεσης καθιστούσαν την απελευθέρωσή του πολύ επικίνδυνη. Ως βασικό παράδειγμα, η εισαγγελία ανέφερε την επαφή του με μάρτυρες στους οποίους είχαν επιδοθεί κλήσεις από το σώμα ενόρκων.

«Με απλά λόγια, είναι κατά συρροή κακοποιός», δήλωσε μία από τις εισαγγελείς, η Emily A. Johnson, σε ακρόαση για την εγγύηση τον περασμένο μήνα.

Στην έφεσή τους, οι δικηγόροι του έγραψαν ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις για απειλές ή εκφοβισμό προς τους μάρτυρες, λέγοντας ότι σε μία από τις περιπτώσεις, μια γυναίκα επικοινώνησε με τον Diddy για να του πει ότι ήταν μάρτυρας. Οι δικηγόροι είπαν ότι συμμορφώθηκε όταν του είπαν να μην επικοινωνήσει άλλο μαζί της.

«Οι επαφές με τους μάρτυρες που ανέφερε η έδρα ήταν ελάχιστα σχετικές ή εντελώς αθώες», έγραψαν οι δικηγόροι.

Μέσα στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης, ο Diddy ζει σε συγκεκριμένη πτέρυγα συχνά κρατούνται κρατούμενοι υψηλού προφίλ. Ένας από τους συγκατοίκους στη μονάδα του ήταν ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ο μεγιστάνας των crypto που ασκεί έφεση κατά της καταδίκης του για απάτη.

Σύμφωνα με την πρόταση αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι δικηγόροι του, ο Diddy συμφώνησε να ζει υπό εξαιρετικά περιορισμένες συνθήκες, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο και με βιντεοσκοπημένη παρακολούθηση, αν χρειαστεί. Ο δικαστής Κάρτερ δεν είχε πειστεί ότι η πρόταση θα είχε αποτέλεσμα, λέγοντας κατά την ακρόαση ότι ο κ. Combs θα μπορούσε ακόμη να λειτουργεί μέσω υπαλλήλων, «ακόμη και μέσω κωδικοποιημένων μηνυμάτων, αν χρειαστεί».

Στην έφεσή τους, οι δικηγόροι του αντέτειναν ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι ο πελάτης τους είχε χρησιμοποιήσει κωδικοποιημένα μηνύματα. «Υπάρχει μηδενικός κίνδυνος ο κ. Κομπς να χρησιμοποιήσει τέτοιο κώδικα όταν βρίσκεται υπό παρακολούθηση», έγραψαν σε υποσημείωση. «Πώς θα ήξερε καν οποιοσδήποτε επισκέπτης πώς να ερμηνεύσει τον υποτιθέμενο «κώδικα»;».


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ