Ο διάσημος καλλιτέχνης Millo θα προσπαθήσει να κάνει τη Λεμεσό (λίγο) πιο όμορφη

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά τα έργα του δεν θα έχουν την ίδια τύχη που είχαν στο παρελθόν στην Πάφο.

Article featured image
Article featured image

Ο διάσημος Ιταλός καλλιτέχνης Francesco Camillo Giorgino, γνωστός ως Millo, αναγνωρισμένος για τις μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες του σε ολόκληρο τον κόσμο, επιστρέφει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, για να δημιουργήσει μία σειρά από υπαίθριους πίνακες που θα εξυμνούν την ομορφιά της κυπριακής φύσης και των ανθρώπων της Κύπρο, στο πλαίσιο συνεργασίας για το έργο «Art Square».

Αυτά τα μνημειώδη έργα τέχνης, που υψώνονται σε ύψος έξι ορόφων, είναι έτοιμα να γίνουν εμβληματικά ορόσημα της Λεμεσού, συμβάλλοντας στην υποψηφιότητα της πόλης για τον τιμητικό τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030.

Εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για αυτή τη μοναδική ευκαιρία, ο Millo ανέφερε ότι ενώ είχε το προνόμιο να ζωγραφίσει σε όλο τον κόσμο, η συμμετοχή μου στο έργο Art Square στην Κύπρο είναι πραγματικά ξεχωριστή. «Το να εργαστώ από την αρχή του έργου είναι μια πρόκληση και ταυτόχρονα απερίγραπτα ικανοποιητική. Σηματοδοτεί την πρώτη μου προσπάθεια όπου ο ίδιος ο καμβάς είναι προσαρμοσμένος στην τέχνη μου, αντλώντας έμπνευση από την πλούσια φυσική και συμβολική ταπισερί της Κύπρου», ανέφερε.



Από τις 28 Φεβρουαρίου, το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει από κοντά τη δημιουργική διαδικασία του Millo, καθώς ο ίδιος θα μετουσιώνει το όραμά του στη Λεμεσό. Το αποκορύφωμα αυτής της καλλιτεχνικής προσπάθειας θα γιορταστεί στη μεγάλη τελετή εγκαινίων στις 6 Απριλίου, με την παρουσίαση των τοιχογραφιών του Millo μαζί με μια έκθεση που θα παρουσιάζει τα έργα των παιδιών από τα σχολεία που συμμετέχουν. Ο Millo θα είναι παρών για να συζητήσει με τους επισκέπτες, προσφέροντας πληροφορίες για το έργο του και διασφαλίζοντας έναν ζωντανό εορτασμό της τέχνης παγκοσμίου κλάσης στη Λεμεσό.

Εκτός από την καλλιτεχνική του συμβολή, ο Millo θα πραγματοποιήσει σειρά εργαστηρίων για μαθητές της περιοχής, εστιάζοντας σε θέματα όπως η δημιουργικότητα, ο ρόλος της τέχνης του δρόμου στη σύγχρονη αστική κουλτούρα και η αρμονική ενσωμάτωση της τέχνης με την αρχιτεκτονική. Αυτά τα εργαστήρια θα προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη ζωγραφική στην πράξη υπό την καθοδήγηση του Millo.



Τα έργα του είναι πλέον γνωστά στην Κίνα, την Ινδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, την Ταϊλάνδη, την Παλαιστίνη, την Ιορδανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, τη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Αργεντινή, τη Χιλή, τη Βολιβία, το Μεξικό, τη Γαλλική Πολυνησία, το Μαρόκο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Εκτός από μια παραγωγή που περιλαμβάνει πάνω από 150 τοιχογραφήματα που είναι διασκορπισμένα σε όλες τους ηπείρους, τα έργα του σε καμβά έχουν εκτεθεί σε Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Μιλάνο, Σικάγο, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Σεούλ, Ντουμπάι και Ρίο ντε Τζανέιρο. Τα έργα τέχνης του αποτελούν επίσης μέρος δύο μόνιμων συλλογών μουσείων στο Βερολίνο και στο Άμστερνταμ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ