Φύλακας σε έκθεση τέχνης επιχείρησε να φάει ένα από τα εκθέματα [ΒΙΝΤΕΟ]

Όχι, εντάξει, το (πλαστικό) ψάρι φαινόταν νόστιμο.

Article featured image
Article featured image


Μια μάλλον παράξενη πράξη βανδαλισμού αναφέρθηκε πρόσφατα σε έκθεση τέχνης στη Μόσχα, όπου ένας φρουρός ασφαλείας κατέστρεψε ένα έκθεμα τέχνης αφού προσπάθησε να το φάει.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές μιας έκθεσης σύγχρονης τέχνης στο εκθεσιακό κέντρο VDNKh της Μόσχας παρατήρησαν ότι από ένα από τα εκθέματα έλειπε ο κύριος πρωταγωνιστής του. Με την ονομασία «Escape of the Goldfish» («Η απόδραση του χρυσόψαρου»), το έργο τέχνης αποτελείτο από μια γυάλα, δύο -πλαστικά μάλλον- χρυσόψαρα που φαίνονταν να πηδούν έξω από αυτήν και έναν πίνακα ζωγραφικής.

Αντί όμως, να θαυμάσει το έργο από απόσταση και να κάνει τη δουλειά του, ο άνδρας το κατέστρεψε.


Το βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου

Σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο των ρωσικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο φύλακας φαίνεται να πλησιάζει το έργο, να αγγίζει τα δύο ψάρια και να τα επεξεργάζεται με περιέργεια. Κάποια στιγμή, κρατάει με το ένα χέρι τον πίνακα και με το άλλο τραβάει το χρυσόψαρο μέχρι να ξεκολλήσει. Στη συνέχεια, μυρίζει το ψάρι, το οποίο πιθανώς είναι ψεύτικο, και προσπαθεί να το δαγκώσει.



Πώς απολογήθηκε


Όταν οι διοργανωτές παρατήρησαν ότι το έκθεμα είχε βανδαλιστεί, έλεγξαν τις κάμερες ασφαλείας και σοκαρίστηκαν όταν είδαν τον φύλακα ασφαλείας να κάνει τέτοιες ζημιές. Όταν τον ρώτησαν για τη συμπεριφορά του, ο άνδρας απλώς σήκωσε τους ώμους και είπε ότι είχε περάσει μια δύσκολη νύχτα με πολύ λίγο ύπνο και ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε.

Ο άνδρας τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη δουλειά του και το «Escape of the Goldfish» αποκαταστάθηκε μετά από λίγες ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ