Πασίγνωστος ηθοποιός είχε στο σπίτι του ένα (όχι και τόσο μικρό) οπλοστάσιο

Εντός της ιδιοκτησίας υπήρχε επίσης και ένα σκοπευτήριο.

Article featured image
Article featured image

Η γαλλική αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε 72 πυροβόλα όπλα καθώς και πάνω από 3.000 φυσίγγια από το κτήμα του Αλέν Ντελόν στο Ντουσί, νότια του Παρισιού, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονταργκί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για κανονικά, αλλά και συλλεκτικά όπλα, για τα οποία ο ηθοποιός «δεν είχε άδεια κατοχής». Επίσης, εντοπίστηκε και ένα σκοπευτήριο μέσα στο ακίνητο. Ως εκ τούτου, ο Ντελόν αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της «παράνομης αποθήκευσης όπλων» και της «παράνομης απόκτησης και κατοχής όπλων των κατηγοριών Α, Β και Γ», σύμφωνα με τον Ζαν-Σέντρικ Γκο, εισαγγελέα του Μονταργκί.

alen2.pngΗ εξέλιξη αυτή προέκυψε εν μέσω της πιθανώς εύθραυστης υγείας του, αλλά και της εισαγγελικής έρευνας, σχετικής με τις τεταμένες σχέσεις του ηθοποιού με τα παιδιά του.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, ένας γιατρός που είχε εξετάσει τον Αλέν Ντελόν το περασμένο καλοκαίρι είχε παρατηρήσει ότι το ηθικό του ηθοποιού «ήταν χαμηλό». Ο γιατρός μίλησε μάλιστα για «κατάσταση σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης με μεγάλο κίνδυνο αυτοκτονίας».

Πιο πρόσφατα, σε συνέντευξή της, η Ανούτσκα Ντελόν, κόρη του ηθοποιού, ισχυρίστηκε ότι «πηγαίνει πάντα με τον σωματοφύλακά της» στο οικογενειακό κτήμα. Η Ανούτσκα περιέγραψε επίσης λεπτομερώς το πάθος του πατέρα της για τα πυροβόλα όπλα, προσθέτοντας ότι έχει «μεγάλη συλλογή». Η Ντελόν ανέφερε ότι όταν τα αδέλφια της ήταν στο Ντουσί, «περπατούσαν στο σπίτι οπλισμένοι», νομίζοντας ότι βρίσκονταν «στην Αγρια Δύση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή η μαρτυρία ήταν που ώθησε την εισαγγελία του Μονταργκί να ξεκινήσει τη νέα έρευνα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που πυροβόλα όπλα από τη συλλογή του ηθοποιού προκαλούν προβλήματα στην οικογένεια Ντελόν. Το 2011, ένας πυροβολισμός στον έβδομο όροφο του διαμερίσματος του Αλέν Ντελόν στη Γενεύη, ο οποίος κρίθηκε τυχαίος, τραυμάτισε σοβαρά μία κοπέλα. Ο Alain-Fabien Delon, ο νεότερος από τα αδέλφια εκείνη την εποχή ηλικίας 17 ετών, διοργάνωνε ένα πάρτι για τους φίλους του. Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ή ενός καυγά με ένα παλιό πιστόλι που ανήκε στον Αλέν Ντελόν - ο οποίος απουσίαζε- , έπεσε ένας πυροβολισμός και μια νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά από μια σφαίρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ