Έφτιαξε το ψηλότερο ομοίωμα Πύργου του Άιφελ από σπίρτα, αλλά δεν του έδωσαν το Ρεκόρ Γκίνες

Πέρασε οκτώ χρόνια και 4.200 ώρες συναρμολογώντας 706.900 σπιρτόξυλα, αλλά η επιτροπή των Βραβείων τον έκοψε εξαιτίας ενός λόγου που δεν περίμενε.

Article featured image
Article featured image

Την οργή του Richard Plaud από τη Γαλλία προκάλεσε η απόφαση της επιτροπής των Ρεκόρ Γκίνες να μην του αναγνωρίσει ως τέτοιο την κατασκευή ενός ύψους 7,19 μέτρων Πύργου του Άιφελ από σπίρτα με το επιχείρημα ότι τα σπίρτα που χρησιμοποίησε δεν ήταν διαθέσιμα στο εμπόριο.

Ο Plaud είπε ότι πέρασε οκτώ χρόνια και 4.200 ώρες συναρμολογώντας 706.900 σπίρτα για να φτιάξει την ψηλότερη κατασκευή στον κόσμο από σπίρτα, ύψους 7,19 μέτρων. Το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ παρουσιάστηκε στις 27 Δεκεμβρίου, ημέρα της 100ής επετείου του θανάτου του μηχανικού που κατασκεύασε το πραγματικό μνημείο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του 47χρονου Γάλλου, αυτό που του είπαν από την επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες είναι ότι τα σπίρτα που χρησιμοποίησε αφενός δεν ήταν διαθέσιμα στην αγορά και αφετέρου είχαν υποστεί τέτοιες μετατροπές ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμη η αρχική τους μορφή.«Είναι απογοητευτικό, ενοχλητικό, ακατανόητο και όχι δίκαιο» είπε στους Times αδυνατώντας να πιστέψει ότι η προσπάθειά του έπεσε θύμα γραφειοκρατίας.

«Πείτε μου πώς 706.900 σπίρτα που κόλλησα ένα προς ένα, δεν είναι σπίρτα. Ο Πύργος μου θα συνεχίσει να υπάρχει και θα είναι στα 7,19 μέτρα για πολλά χρόνια», έγραψε σε άλλη ανάρτησή του.

418919473_3595158474067426_7060250142431426675_n.jpgΟ Plaud είπε στο γαλλικό μέσο TFI ότι ξεκίνησε να φτιάχνει τον πύργο με σπίρτα που έβρισκε στην αγορά, αλλά βαρέθηκε να κόβει τις κόκκινες άκρες τους μία προς μία και έτσι κατέληξε να επικοινωνήσει με τον κύριο Γάλλο κατασκευαστή σπίρτων, για να τού παραδώσει τις ξύλινες ράβδους σε κουτιά των 15 κιλών. Προσέθεσε δε, ότι δεν ήξερε ότι αυτό θα τον απέκλειε από το να σπάσει το ρεκόρ.

Ο Plaud δεν είναι σίγουρος τι θα κάνει τώρα με το έργο του τώρα, είπε στο TFI. Ανέφερε ότι ελπίζει να το παρουσιάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αυτό το καλοκαίρι, αλλά οι διοργανωτές του είπαν ότι «δεν υπάρχει χώρος αρκετά ψηλά για να το φιλοξενήσει».Σημειώνεται ότι το Ρεκόρ Γκίνες για τον Πύργο του Άιφελ από σπίρτα κατέχει από το 2009 ο Toufic Daher από τον Λίβανο, ο οποίος δημιούργησε ένα ομοίωμα ύψους 6,53 μέτρων, χρησιμοποιώντας 6 εκατ. σπίρτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ