Σεξομολογήσεις #654: Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ετών 18

«Είμαι μόνη μου, ο άλλος απαντά μου μόνο για να με ρωτήσει πότε θα το ρίξω», λέει, μεταξύ άλλων, η αναγνώστρια, η οποία έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της και δεν ξέρει τι (πρέπει) να κάνει.

Article featured image
Article featured image

*Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου, αν θέλεις να μοιραστείς μια ιστορία σου με την Tipster, γράψε στο sextalk@city.com.cy


Γεια σας. Ονομάζομαι Π. και είμαι 18 ετών και έγκυος χωρίς να το θέλω. Το ανακάλυψα πριν από μερικές εβδομάδες και έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το αγόρι μου, όταν του το είπα, σοκαρίστηκε και μου είπε πως δεν το θέλει και πως μόλις τελειώσει τον στρατό θα φύγει για σπουδές και ένα μωρό δεν τον ενδιαφέρει. Εγώ δεν πήγα για σπουδές για να τον περιμένω να φύγουμε μαζί όταν τελείωνε τον στρατό και αυτός συμπεριφέρθηκε έτσι. Ξέρω πως είναι δύσκολο και πως κανένας μας δεν ήθελε μωρό και φοβάμαι κι εγώ επίσης, αλλά τι να κάμω; Σκέφτηκα την έκτρωση αλλά επίσης φοβάμαι και δεν έχω ούτε τα χρήματα για να την κάμω. Οι δικοί μου δεν ξέρουν τίποτα και νομίζω πως αν το μάθουν θα πεθάνουν που το κακό τους. Πραγματικά είμαι απελπισμένη. Υποτίθεται πως αν δεν ολοκληρώσει μέσα σου ο άντρας δεν μένεις έγκυος, τζαι τελικά έμεινα και τωρά έτα ουλλα τζαμε. Είμαι μόνη μου, ο άλλος απαντά μου μόνο για να με ρωτήσει πότε θα το ρίξω. Η μάνα μου άρχισε να υποψιάζεται πως κάτι εν πάει καλά τζαι ρωτά με κάθε μέρα τι έχω και πάει λέγοντας. Τι να κάμω; Προχτές εμίλησα σε μία ξαδέρφη μου που της έχω εμπιστοσύνη και είπεν μου κι εκείνη πως θα είναι καλύτερα να το ρίξω. Που τη μια ξέρω πως έχουν δίκαιο, αλλά που την άλλη νιώθω πως το θέλω τούτο το μωρό έστω κι αν ήρθε απρόσκλητο. Νιώθω πολλά μόνη μου και απελπισμένη.


Π. μου, ξέρω πως ό,τι και να σου πω αυτήν τη στιγμή το μυαλό σου δεν μπορεί να δει καθαρά ούτε και να καταλάβει και είναι λογικό. Όπως λες και η ίδια, είσαι φοβισμένη, απελπισμένη και μόνη. Ένα κορίτσι 18 ετών που βρέθηκε σε μία πολύ δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση και καλείται να τα βγάλει πέρα μόνο του. Σε πρώτη φάση αυτό που έχω να σου πω είναι ότι το σώμα είναι δικό σου, όπως και η ζωή σου. Εσύ θα αποφασίσεις τι θα κάνεις και πώς με το παιδί που έχεις μέσα σου και το ζητούμενο είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα να είσαι εσύ καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Στα πρακτικά θέματα τώρα θεωρώ πως πρέπει να μιλήσεις τουλάχιστον στη μητέρα σου. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο, αλλά σε λίγο καιρό δεν θα μπορείς να το κρύψεις, ενώ επείγει να επισκεφθείς κάποιον γυναικολόγο για να σε εξετάσει και να σιγουρευτεί πως όλα είναι καλά. Και αυτό δεν πρέπει να το περάσεις μόνη σου. Ούτε η πρώτη είσαι ούτε η τελευταία που λόγω έλλειψης σωστής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης πέφτει σε παγίδες, μύθους και λάθη. Άκου δεν μένεις έγκυος αν δεν ολοκληρώσει μέσα σου. Τι ακούω η millennian! Έγινε όμως και αυτό είναι το δεδομένο σου τώρα. Πρέπει με κάποιο τρόπο να ενημερώσεις τους δικούς σου ή έστω κάποιο μεγαλύτερο άτομο που μπορεί να σε βοηθήσει ουσιαστικά και να σε στηρίξει με κάθε τρόπο ώστε να βρείτε μαζί τη λύση και το θέλεις τελικά εσύ να κάνεις και όσο για τον άλλον που αποποιήθηκε των ευθυνών του, είναι καλύτερα να ασχοληθείς αφού αποφασίσεις τι θα κάνεις με την εγκυμοσύνη!


#AskTipster

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο sextalk@city.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ