Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Αμμοχώστου

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Καρναβάλι Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Article featured image
Article featured image

Με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου αλλά και με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους κορυφώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Αμμοχώστου.

Την περασμένη Πέμπτη, 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι η καθιερωμένη εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης όπου οργανωμένα σύνολα και σωματεία ανέλαβαν το «τσίκνισμα» και το ψήσιμο κρέατος. Παράλληλα, στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η τελετή στέψης του νέου Βασιλιά του Καρναβαλιού Αμμοχώστου, Δημήτρη «Πέπε» Τσιερκέζου ο οποίος παρέλαβε το σκήπτρο από την περσινή Βασίλισσα, Χριστιάνα Σιοπαχά.

ammoxostos2.jpeg



Παιδικό θέατρο σκιών και βραδινή παρέλαση το Σάββατο 16 Μαρτίου

Την παραμονή της μεγάλης παρέλασης θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Στις 4 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Παραλιμνίου θα πραγματοποιηθεί η παιδική παράσταση του Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών «Σκάντζης ο Σκαντζοχοιράκης στην Καρναβαλούπολη». Η είσοδος είναι δωρεάν.

Ακολούθως στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η «Βραδινή Ποδαράτη Παρέλαση» με ελεύθερο θέμα αμφίεσης. Αφετηρία της θα είναι η οδός Γρίβα Διγενή και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου θα πραγματοποιηθεί ένα ξέφρενο πάρτι σε ρυθμούς καρναβαλιού με Dj.

ammoxostos1.jpeg



Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου

Την Κυριακή 17 Μαρτίου οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού Αμμοχώστου κορυφώονται με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο Παραλίμνι.

Η παρέλαση ξεκινάει στις 2 το μεσημέρι με αφετηρία το Β’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου και θα διέλθει διαμέσου της λεωφόρου Πρωταρά και της οδού Αγίου Γεωργίου.

ammoxostos.jpeg


Φέτος η Καρναβαλίστικη Παρέλαση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ προηγούμενων συμμετοχών, αφού θα παρελάσουν περισσότερες από 30 ομάδες με ή χωρίς άρματα και οι Καρναβαλιστές αναμένεται να φτάσουν τις τρεις χιλιάδες, ενώ δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες αναμένεται να επισκεφθούν το Παραλίμνι για να την παρακολουθήσουν.

Η Καρναβαλίστικη Παρέλαση θα μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση του Σίγμα.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Παραλιμνίου και η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού Αμμοχώστου. Χορηγός Επικοινωνίας είναι η τηλεόραση Σίγμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ