Σε αυτήν την ηλικία είναι πιθανότερο να βρούμε την (αληθινή) αγάπη

Υπάρχει ελπίδα, αδέρφια.

Article featured image
Article featured image

Ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων άνω των πενήντα είναι ελεύθεροι και πολλοί αναζητούν την αγάπη. Και ενώ τα ξεπερασμένα στατιστικά στοιχεία ισχυρίζονται ότι οι πιθανότητες να παντρευτείτε μειώνονται σημαντικά με κάθε δεκαετία που ζείτε, η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μετά τα 50 θα βιώσουν -μάλλον- την καλύτερη αγάπη της ζωής τους. Οπότε, με λίγα λόγια, υπάρχει ελπίδα!

Άνθρωποι στα 50, 60, 70 και, ναι, ακόμα και 80 ετών βγαίνουν ραντεβού περισσότερο από ποτέ. Ερωτεύονται και δημιουργούν δυνατές και οικείες σχέσεις, γράφει, μεταξύ άλλων, σεάρθρο της η Julie Orlov, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου «The Pathway to Love: Create Intimacy and Transform Your Relationships through Self-Discover».

Μάλιστα σε μεγαλύτερες ηλικίες τα ραντεβού είναι πιο επιλεκτικά, πιο συνειδητοποιημένα και πιο πιθανόν να γίνουν η αρχή μιας σχέσης ζωής, όπως διαβεβαιώνει η ειδικός.


Για του λόγου το αληθές, η Orlov προτείνει τέσσερις λόγους για τους οποίους τα ραντεβού μετά τα πενήντα κουβαλούν περισσότερες υποσχέσεις:

-Έχουμε αρκετές εμπειρίες ζωής για να ξεχωρίσουμε το αληθινά σημαντικό από το ασήμαντο. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και καταλαβαίνουμε ευκολότερα ποιον έχουμε απέναντί μας.

-Έχουμε κατανοήσει τα λάθη που έχουμε κάνει σε προηγούμενες σχέσεις. Αυτή η γνώση μάς επιτρέπει στις επόμενες να τα αποφύγουμε και να χτίσουμε έναν πιο ουσιαστικό και με λιγότερες εντάσεις δεσμό.

-Έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία να απολαύσουμε τη ζωή. Αν υπάρχουν παιδιά, πιθανότατα έχουν φύγει από το σπίτι ή, έστω, κάνουν τη δική τους ζωή. Αν συνεχίζουμε την καριέρα μας, ακολουθεί κι αυτήν τη δική της πορεία. Μετά τα πενήντα, λοιπόν, έχουμε το περιθώριο να απολαύσουμε τις χαρές της ζωής με λιγότερες αγωνίες και δεσμεύσεις – άλλωστε πλέον ξέρουμε καλά πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος.

-Έχουμε πιο ανοιχτό μυαλό στις ερωτικές επαφές μας. Δεν ανησυχούμε για μια πιθανή εγκυμοσύνη αλλά ούτε και για την εικόνα του σώματός μας. Έχουμε αποδεχτεί (με λίγη τύχη) την εαυτό μας όπως είναι και δεν μας απασχολεί να δείχνουμε αψεγάδιαστοι στον καθρέφτη.


Με πληροφορίες από marieclaire.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ