Σεξομολογήσεις #655: «Τι γίνεται με το σεξ μετά την εγκυμοσύνη;»

Ένας άντρας που έγινε πρόσφατα πατέρας, θίγει ένα ζήτημα, το οποίο απασχολεί αρκετά ζευγάρια εκεί έξω, αλλά σπάνια συζητιέται.

Article featured image
Article featured image

*Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου, αν θέλεις να μοιραστείς μια ιστορία σου με την Tipster, γράψε στο sextalk@city.com.cy


Γεια σου Tipster μου. Πρόσφατα γίναμε για πρώτη φορά γονείς με τη γυναίκα μου και όπως ήταν αναμενόμενο η ζωή μας άλλαξε ριζικά. Το παιδάκι μας, μόλις 5 μηνών, είναι ό,τι πιο υπέροχο μάς έχεις συμβεί αλλά την ίδια στιγμή είναι και ό,τι πιο δύσκολο μάς συμβαίνει. Δεν παραπονιέμαι, άλλωστε ήταν απόφασή μας και τον λατρεύουμε, αλλά εδώ και ένα χρόνο νιώθω πως χάνω τη γυναίκα μου λίγο λίγο. Η περίοδος της εγκυμοσύνης της ήταν σχετικά εύκολη ευτυχώς, αλλά η ίδια ίσως από φόβο, δεν με άφηνε να την πλησιάσω ερωτικά, παρότι και ο γιατρός μάς συμβούλεψε πως το ήπιο σεξ είναι ευεργετικό για την εγκυμοσύνη. Το σεβάστηκα φυσικά και έκανα υπομονή, ελπίζοντας πως μετά τη γέννα θα άλλαζε στάση κάτι που δυστυχώς ακόμη δεν έχω δει. Ξέρω, θα μου πεις ότι είναι πολύ νωρίς και πως το σώμα της πέρασε από έναν κυκεώνα όλο αυτό το διάστημα όπως και η ψυχολογία της και το καταλαβαίνω πλήρως, αλλά δεν ξέρω εάν αυτό δικαιολογεί την πλήρη έλλειψη επαφής, ακόμη και συναισθηματικής. Είναι συνεχώς κολλημένη με το μωρό κι εμένα μου απευθύνει τον λόγο μόνο για τα θελήματα και τις υποχρεώσεις. Δεν ζητάω πολλά αλήθεια, απλώς να μου δώσει ένα σημάδι πως εξακολουθεί να με θέλει, να με αγαπάει, να με νοιάζεται. Δεν ξέρω αν ακούγομαι πολύ απελπισμένος, αλλά είμαι. Προσπάθησα να της μιλήσω μία δύο φορές, αλλά είτε ήταν πολύ κουρασμένη είτε μας διέκοπτε το μωρό και δεν προχωρούσε η κουβέντα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να ξαναανάψω το πάθος μεταξύ μας.



Καλέ μου φίλε, αρχικά να ευχηθώ να σας ζήσει το νέο μέλος. Επίσης θα ήθελα να σου πω ένα μπράβο που βρήκες το θάρρος να ανοίξεις ένα τέτοιο θέμα, εκφράζοντας τα συναισθήματά σου ειλικρινά, χωρίς έγνοια ότι θα χαρακτηριστείς αδύναμος ή λιγότερο άντρας. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα βλέπουμε πολλούς άντρες να καταπιέζουν σκέψεις και συναισθήματα από ντροπή με αποτέλεσμα να βλέπουμε τη χειρότερη εκδοχή τους. Η αλήθεια είναι πως το ζήτημα που θίγεις είναι τεράστιο, πολύπλευρο και χρειάζεται ώρες συζητήσεων αλλά θα προσπαθήσω να συνοψίσω όσα μπορώ σε μερικές γραμμές. Όπως ανέφερες ήδη η περίοδος της εγκυμοσύνης για μία γυναίκα είναι μια τρελή κούρσα σε rollercoaster που προκαλεί αλλαγές στην καθημερινότητα, στο σώμα, στην ψυχολογία και στον τρόπο σκέψης. Ένα νεκάτωμα ολούθε με λίγα λόγια που η γυναίκα μετά τη γέννα πρέπει να διαχειριστεί, μαζί το μωρό και όλα όσα συμβαίνουν γύρω της. Οπότε καταλαβαίνεις πως τα πράγματα δεν είναι απλά ούτε και εύκολα γιατί όση στήριξη και να έχει από εσένα, το κουπί το τραβάει μόνη της και αυτό όσο και να προσπαθούμε δεν αλλάζει. Η δική σου περίπτωση δεν διαφέρει από τις πολλές εκεί έξω, λαμβάνοντας υπόψη και την πιθανότητα επιλόχειας κατάθλιψης αλλά και τα χιλιάδες άλλα πράγματα που μπορεί να απασχολούν τη σύζυγό σου, όσο σκληρό και αν ακούγεται, το τελευταίο πράγμα που την απασχολεί είναι το ερωτικό κομμάτι μεταξύ σας -όχι γιατί έπαψε να σε γουστάρει- αλλά γιατί πολύ πιθανόν σε αυτή τη φάση έπαψε να γουστάρει τον εαυτό της και ίσως να πιστεύει πως κι εσύ δεν την γουστάρεις το ίδιο μετά τη γέννα. Οπότε η δική μου εισήγηση είναι σε πρώτη φάση και πριν κάνεις οποιαδήποτε κουβέντα που θα την φέρει σε θέση να δικαιολογείται, κάνε την να νιώσει ξανά λίγο μοναδική και ξεχωριστή. Φτιάξε ένα βράδυ μόνο γι’ αυτήν, με φαγητό, ένα ωραίο μπάνιο και ένα χαλαρωτικό μασάζ στην πλάτη και στα πόδια. Αφιέρωσέ της χρόνο και κάνε την να νιώσει ωραία, ξεκούρασέ την χωρίς ανταλλάγματα. Απλώς ως ένα δώρο για όσα περνά. Ξέρεις, ο μύθος ότι η εγκυμοσύνη και η μητρότητα είναι το καλύτερο πράγμα στη ζωή μιας γυναίκας δεν είναι απλώς ένας ακόμη μύθος που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις νέες μανούλες που νιώθουν τύψεις που δεν ζουν τη ζωή των διαφημίσεων. Είναι πολύ δύσκολο με ένα νέο μωρό στο σπίτι και μία γυναίκα καλείται να αντιμετωπίσει πολλά, εσύ οφείλεις να την αποφορτίζεις όσο το δυνατόν περισσότερο και μην σκας, θα επιστρέψει και το σεξ και ο ερωτισμός καλύτερα και από πριν. Κλείνοντας, και επειδή έκανα αναφορά στην επιλόχειο κατάθλιψη, καλό θα ήταν να διαβάσεις γι’ αυτό, να παρατηρήσεις τα σημάδια και αν δεις ότι υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να διαχειριστείτε το ζήτημα.

#AskTipster

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο sextalk@city.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ