Αν σκέφτεστε διακοπούλες, αυτές είναι οι πιο ακριβές χώρες για ταξίδι

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να επιστρέψετε και να μετράτε τα ρέστα σας.

Article featured image
Article featured image

Από τα μαγευτικά τοπία της Ελβετίας μέχρι την έντονη ζωή της Σιγκαπούρης, κάποιοι προορισμοί απαιτούν μεγάλο budget και το πιθανότερο είναι από αυτούς να επιστρέψετε με άδειο κουμπαρά. Ας τους ανακαλύψουμε με βάση το Gitnux Market Data Report 2024.


Η Ελβετία είναι η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο

Υπολογίζοντας παράγοντες όπως το κόστος διαμονής, φαγητού και ποτού, μεταφοράς, ψυχαγωγίας και άλλων εξόδων, η Ελβετία χρειάζεται το μεγαλύτερο budget για ταξίδι σε σχέση με άλλες χώρες, κάτι που ισχύει, μάλιστα, από το 2021. Αν σκέφτεστε να οργανώσετε ένα ταξίδι προς τα εκεί, θα πρέπει να κάνετε έναν καλό προϋπολογισμό και να ξεκινήσετε από νωρίς τις αποταμιεύσεις, καθώς υπολογίζεται ότι ένα οικονομικό ταξίδι εκεί απαιτεί από 95 έως 140 ευρώ την ημέρα. Για έναν τουρίστα με μεγαλύτερο budget, τα ημερήσια έξοδα κυμαίνονται από 180 έως 270 ευρώ την ημέρα.


Η Νορβηγία στη δεύτερη θέση

Η Νορβηγία φημίζεται επίσης για το υψηλό κόστος ζωής της, που σημαίνει ότι αν το Βόρειο Σέλας είναι στους στόχους σας, υπολογίστε περίπου 800 ευρώ την εβδομάδα ανά άτομο για διαμονή, φαγητό, μετακινήσεις και αξιοθέατα, χωρίς τα αεροπορικά.

iStock-1448583759.jpg

Η τριάδα ολοκληρώνεται με την Ισλανδία

Σίγουρα μια από τις πιο ιδιαίτερες και παγωμένες χώρες, που κρύβει πολλές εμπειρίες, από το Βόρειο Σέλας μέχρι την καυτή Blue Lagoon. Οι εκδρομές εντός χώρας θεωρούνται πολύ ακριβές για έναν μέσο τουρίστα, ενώ το καθημερινό κόστος διαμονής, φαγητού και μετακίνησης ξεπερνά τα 100 ευρώ.


Οι χώρες της δεκάδας

Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας με τις πιο ακριβές χώρες για ταξίδι συναντάμε την Ιαπωνία, με το Τόκιο να είναι από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, όπως και τη Δανία στη συνέχεια, ως την 5η πιο ακριβή χώρα, όπου για ένα άνετο ταξίδι, υπολογίστε περίπου 180 ευρώ την ημέρα. Στη Σουηδία, που βρίσκεται στην 7η θέση τα περίπου 4 λίτρα πετρελαίου κοστίζουν 6 ευρώ, ενώ η δεκάδα ολοκληρώνεται με το Λουξεμβούργο, το Ισραήλ και τον Καναδά.

Πιο κάτω στη σχετική λίστα βρίσκεται η Ιρλανδία στην 11η θέση, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατατάσσονται στη 12η θέση, με μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο να είναι πολύ πιο ακριβές συγκριτικά με άλλες. Ακολουθούν οι Μπαχάμες στη 13η θέση, η Νιγηρία στη 14η, η Γαλλία στη 15η και η Φινλανδία στη 16η. Τη λίστα των πιο ακριβών τουριστικών προορισμών συμπληρώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (17), η Νέα Ζηλανδία (18) και το Ηνωμένο Βασίλειο (19) με το Λονδίνο να θεωρείται μία εκ των πιο ακριβών πόλεων.

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ