Αυτό το βίντεο από την Ελλάδα κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δίνει μήνυμα κατά του bullying

Ο σχολικός εκφοβισμός και η σχολική βία αφορά όλους μας, αφού τα περιστατικά αυξήθηκαν σε Ελλάδα και Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Ένα πρωτότυπο σποτ ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο παρουσίασης της εθνικής καμπάνιας για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αλλά και της πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr στην οποία θα μπορούν μαθητές και γονείς να υποβάλουν αναφορές για τα περιστατικά.

Το βίντεο παρουσιάζει τη ζωή ενός εφήβου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το καθημερινό bullying από τους συμμαθητές του. Βρίσκει την αφορμή να μιλήσει, όταν εν τέλει γίνεται πρώτο θέμα στις ειδήσεις, ενώ δείχνει και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα άλλα παιδιά τα περιστατικά βίας και σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία. Και έγινε viral τις τελευταίες σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σχολικός εκφοβισμός και η σχολική βία αφορούν όλους μας, αφού τα περιστατικά αυξάνονται δραματικά κάθε χρόνο στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

«Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια ή γονέας μαθητή που βιώνει bullying στο σχολείο, μπες στο https://stop-bullying.gov.gr και κάνε αναφορά. Το σχολείο σου μαζί με μια ομάδα ειδικών θα διαχειριστούν το ζήτημα σου με ασφάλεια, μέχρι να επιλυθεί. #StopBullyingGR #MilaMporeis» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας στην περιγραφή του βίντεο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ