Η EBU πραγματοποιεί συνεδρίαση κρίσης μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας

Όλα στον αέρα λίγο πριν τον τελικό.

Article featured image
Article featured image



Στον αέρα βρίσκεται ο τελικός της Eurovision, μετά τον αποκλεισμό του Ολλανδού εκπροσώπου Joost Klein
. Ο αποκλεισμός της Ολλανδίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα σε άτομα της ολλανδικής αποστολής, αλλά και εκπροσώπων άλλων χωρών που διαγωνίζονται.

Όπως μεταδίδεται από τη σουηδική κρατική τηλεόραση, SVT, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) συνεδριάζει εκτάκτως προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που έχει προκύψει.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η EBU προχώρησε σε μια πρωτοφανή απόφαση με τον αποκλεισμό του Ολλανδού εκπροσώπου. Μετά όμως από έλεγχο στον οποίο προχώρησε η σουηδική αστυνομία και τη διερεύνηση ενός περιστατικού που καταγγέλθηκε , η EBU προχώρησε στον αποκλεισμό της χώρας, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό.

«Ο Ολλανδός τραγουδιστής Joost Klein δε θα διαγωνιστεί στο Μεγάλο Τελικό του φετινού διαγωνισμού.Η σουηδική αστυνομία έκανε έρευνα από μια καταγγελία ενός θηλυκού μέλους της παραγωγής, έπειτα από ένα συμβάν μετά την εμφάνιση του Ολλανδού την Πέμπτη στο Δεύτερο Ημιτελικο. Ενώ η νομική οδός παίρνει θέση, δε θα ήταν δίκαιο να συνεχίσει στο διαγωνισμό.Θα θέλαμε να κάνουμε ξεκάθαρο , παρά τις φήμες από τα διεθνή μέσα , ότι το συμβάν δεν έχει ανάμειξη με οποιοδήποτε συμμετέχοντα ή αποστολή.Διατηρούμε μηδενική ανοχή σε ακατάλληλες συμπεριφορές στο διαγωνισμό και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και βέβαιο εργασιακό περιβάλλον για την παραγωγή του διαγωνισμού. Σαν αποτέλεσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein ήταν αντίθετη με τη δεοντολογία των κανόνων του διαγωνισμού. Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου διαγωνισμού θα διεξαχθεί με 25 χώρες!», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.



Η απόφαση αυτή έφερε αντιδράσεις. Αρχικά από μέλη της ολλανδικής αποστολής, όπως και σε θαυμαστές της Eurovision, οι οποίοι μιλώντας στην Independent ανέφεραν μεταξύ άλλων πως «είναι ντροπή για εμάς, αλλά και όλη τη διοργάνωση αυτό που συμβαίνει». Άλλος Ολλανδός θαυμαστής είπε πως είναι πολύ απογοητευμένος. «Περιμέναμε πως και πώς να δούμε το τραγούδι μας στη σκηνή».

Σημειώνεται πως νωρίτερα έγινε γνωστό από το ολλανδικό μέσο De Telegraaf ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ελβετία δεν συμμετείχαν στο flag parade.



«Η παρέλαση της σημαίας πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Μάλμε κατά τη διάρκεια της τελικής πρόβας. Είναι ενδιαφέρον ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιρλανδία και η Ελβετία δεν εμφανίστηκαν στη σκηνή κατά τη διάρκεια αυτής», αναφέρεται.

download (1).jpg



Παράλληλα, η Alessandra Mele που θα εκφωνούσε τη βαθμολογία για τη Νορβηγική κριτική επιτροπή αποφάσισε να μην συμμετάσχει τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Norwegian MGP club, κανείς δε θέλει να συνδεθεί με τον φετινό διαγωνισμό, ακόμη και για τον πιο αθώο ρόλο του εκφωνητή, τόσο άγρια έχουν γίνει τα πράγματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ