Στο Μεξικό κάνει τόση ζέστη που οι πίθηκοι πέφτουν νεκροί από τα δέντρα

Οι εν λόγω πίθηκοι αποτελούν, μάλιστα, είδος υπό εξαφάνιση.

Article featured image
Article featured image

Τον θάνατο δεκάδων πιθήκων «αλουάτα» (howler monkeys) -που είναι είδος υπό εξαφάνιση- έχει προκαλέσει ο ακραίος καύσωνας και η ξηρασία που έχουν πλήξει τις τελευταίες εβδομάδες το Μεξικό. Οι πίθηκοι έχουν εντοπιστεί νεκροί στα νοτιοανατολικά τροπικά δάση του Μεξικού.

Στην πολιτεία Tabasco, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 85 θανάτους, ενώ οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν την τάση χωρίς να δώσουν ακριβή απολογισμό.

deadmonkey1s2.png


deadmonkeys2.pngΣε μια δήλωση το σαββατοκύριακο, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Tabasco απέδωσε τους θανάτους των πιθήκων σε αφυδάτωση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters επιβεβαιώθηκε ο θάνατος πιθήκων σε τρεις δήμους της πολιτείας.Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, στην Πόλη του Μεξικό, σε υψόμετρο 2.240 μέτρων, η μέγιστη θερμοκρασία ανήλθε σε 34,3 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του προηγούμενου μήνα, αναφέρει το CNN.

Στη γειτονική Puebla ο υδράργυρος έφθασε την Πέμπτη στους 35,2 βαθμούς Κελσίου, συντρίβοντας το ρεκόρ των 34,3 βαθμών που είχε καταγραφεί το 1947.

Στη Ciudad Victoria, στην πολιτεία Tamaulipas του βόρειου Μεξικού, κοντά στα σύνορα με το Τέξας των ΗΠΑ, η μέγιστη θερμοκρασία έφθασε την Πέμπτη στους 47,4 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας ρεκόρ που κρατούσε από το 1998.

Στην πολιτεία San Luis Potosi (κεντρικά) οι αρχές κράτησαν κλειστά τα σχολεία λόγω της αφόρητης ζέστης, αφού ο υδράργυρος πλησίασε τους 50 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ