Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες για να κάνεις διακοπές φέτος

Αν προβληματίζεσαι μια έκθεση δίνει απαντήσεις.

Article featured image
Article featured image

Οι ΗΠΑ αναδείχθηκαν η πρώτη χώρα στον κόσμο για τουρισμό και διακοπές το 2024 σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Η κατάταξη στον κατάλογο με τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο για ταξίδια και τουρισμό πραγματοποιείται αφού ληφθεί υπόψη ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων, όπως είναι οι υποδομές, η βιωσιμότητα, η διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού και οι φυσικοί πόροι. Επίσης, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για να καταρτίσει τον ετήσιο κατάλογο με τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο που επιλέγουν οι τουρίστες για να επισκεφθούν, λαμβάνει υπόψη και τουριστικούς δείκτες, όπως είναι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τα αεροδρόμια, οι μορφές ψυχαγωγίας και οι αεροπορικές εταιρείες.

Εκτός από τις ΗΠΑ, που φιγουράρουν στην πρώτη θέση του καταλόγου με τις καλύτερες χώρες για ταξίδια και τουρισμό, η Ευρώπη έχει σημαντική θέση στον κατάλογο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για το 2024, αφού στις 10 πρώτες χώρες οι έξι βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο με την Ισπανία στην κορυφή. Σύμφωνα με τον κατάλογο η Γηραιά Ήπειρος είναι ένας «δυνατός προορισμός» με ισχυρές ενδοπεριφερειακές ροές και κερδίζει υψηλή βαθμολογία για τις σιδηροδρομικές συνδέσεις από κράτος σε κράτος.

Επίσης, η προτίμηση των ταξιδιωτών για τα κράτη της Ευρώπης συνδέεται με τις ισχυρές οικονομίες αυτών των κρατών, την σταθερότητα του ευρώ και της βρετανικής λίρας αλλά και την συνήθεια των Ευρωπαίων να ταξιδεύουν περισσότερο από άλλους λαούς επομένως και να ξοδεύουν. Δεν αποτελεί έκπληξη που η Γαλλία είναι στην τέταρτη θέση του καταλόγου καθώς τον Ιούλιο θα διεξαχθούν στην χώρα οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024.

Οι 10 καλύτερες χώρες για διακοπές σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

1.ΗΠΑ

2.Ισπανία

3.Ιαπωνία

4.Γαλλία

5.Αυστραλία

6.Γερμανία

7.Ηνωμένο Βασίλειο

8.Κίνα

9. Ιταλία

10. Ελβετία


Η Σιγκαπούρη
, δημοφιλής τουριστικός προορισμός κατέλαβε την 13η θέση ενώ γενικότερα τα ταξίδια στην ασιατική ήπειρο αναμένεται να αυξηθούν μετά την καθυστερημένη άρση των περιορισμών για την πανδημία σε σύγκριση με άλλους προορισμούς. Αυτό ισχύει και για την Ιαπωνία, που φέτος κατέχει την τρίτη θέση στον κατάλογο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η Κίνα, στην όγδοη θέση του καταλόγου, θα προσπαθήσει στο άμεσο μέλλον να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των τουριστών που θέλουν να την επισκεφτούν, απλοποιώντας τις διαδικασίες για απόκτηση βίζας από τον Μάρτιο σε ταξιδιώτες από συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Ιρλανδία, η Ελβετία και η Ολλανδία. Επίσης, από τον περασμένο Ιανουάριο η Κίνα διευκολύνει τους Αμερικανούς τουρίστες και δεν θα τους ζητά πλέον να γνωστοποιούν εκ των προτέρων τις περιοχές που θα επισκεφθούν και αποδεικτικά στοιχεία για κρατήσεις σε ξενοδοχεία, ώστε να τους χορηγηθεί βίζα.

Όσον αφορά την Κύπρο, βρίσκεται στην 30η θέση της λίστας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

hXNbfp06-VChOQkcg-A8QxfWo8NsUXAleQN6hyhRGsA.jpeg


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ