Σε lockers (μάλλον) θα κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές

Οι ποινές που θα αντιμετωπίζουν εάν και εφόσον η πρόταση για απαγόρευση των κινηών στα σχολεία περάσει από τη Βουλή. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image

Την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στις σχολικές μονάδες Γυμνασίων και Λυκείων αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Υπουργείου Παιδείας. Πρόταση η οποία αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να γίνει η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, εξήγησε πως προωθείται η απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων ώστε να προωθηθεί η κοινωνικοποίηση των μαθητών «που ακόμη και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος αποξενώνονται».

Η κα Μιχαηλίδου σημείωσε πως «δεν απαγορεύεται η μεταφορά του κινητού τηλεφώνου εάν βρίσκεται απενεργοποιημένο στη τσάντα τους ή σε θυρίδες (lockers).Πιστεύουμε ότι η μεταφορά θα ικανοποιήσει και τους γονείς που νιώθουν ανασφάλεια στην πιθανότητα ολικής απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία» και τόνισε πως στόχος είναι η ενίσχυση της χρήσης της τεχνολογίας στο μάθημα με χρήση iPad, προσωπικών υπολογιστών κλπ».

Οι ποινές

Σύμφωνα την αρμόδια υπουργό όταν οι μαθητές παραβιάζουν τον κανονισμό θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές όπως η απλή παρατήρηση, η γραπτή παρατήρηση, την ενημέρωση των γονέων τους, μέχρι και την αποβολή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ