Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Δημοσιοποιήθηκε η ταυτότητα του δράστη

Φέρεται να υπήρξε ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών.

Article featured image
Article featured image

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς φέρεται να είναι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε το FBI.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washinghton Post, η οποία επικαλείται τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας, ο δράστης της επίθεσης ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών.

Ένας άνδρας που βρισκόταν στην εκδήλωση προσπάθησε μάταια να ενημερώσει την αστυνομία και τη Μυστική Υπηρεσία για έναν πιθανό ελεύθερο σκοπευτή που ανέβηκε σε στέγη κτιρίου έξω από την περίμετρο ασφαλείας που είχε δημιουργηθεί γύρω από τον χώρο που διεξαγόταν η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με πηγή του BBC.

Η επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο προστατεύεται ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές στην προεκλογική του εκστρατεία. Έφερε στο φως ενδεχόμενα κενά ασφαλείας στη συγκέντρωση του Σαββάτου και στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι μυστικές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ η επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων – πρόεδρος της οποίας είναι Ρεπουμπλικάνος βουλευτής- κάλεσε τη διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) Κίμπερλι Τσιτλ να καταθέσει ενώπιών της στις 22 Ιουλίου. «Οι Αμερικανοί ζητούν απαντήσεις για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Τραμπ», επισήμανε η επιτροπή σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ